E. coli në vaginë

Edhe pse E. coli është gjetur në rektum dhe është një banor natyrshme e goditur atë në organet gjenitale mund të shkaktojë sëmundje të ndryshme gjinekologjike.

E. coli në gjinekologjiE. coli shkakton vaginosis bakteriale (vaginitis) që çon në shkatërrimin e fshikëzës, uretrës, lëkurë të jashtëm. Në rast të simptomave të inflamacionit duhet urgjentisht të vizituar një gjinekolog për të ndihmuar në krijimin e diagnozë të saktë dhe trajtimin e duhur. Është e rëndësishme për të kuptuar se, nëse e majta E. coli paperpunuar në vaginë me kalimin e kohës mund të zhvillojnë komplikime - endometritis, erozioni i qafës së mitrës, cervicitin dhe sëmundje të tjera gjinekologjike.

Arsyet për marrjen e E. coli në vaginë


Arsyeja kryesore për të hyrë në vaginë e E. coli është podmyvaniya gabuar kur një grua lan organet gjenitale në drejtim të anusit në vaginë. Gjithashtu infeksioni mund të shkaktojnë disponueshmërinë pajisje intrauterine, duke e mbajtur përzier, douching shpeshta, mbathje të shtrënguar (sidomos strings), sëmundjet e reduktuar e imunitetit të lidhura.

Trajtimi i E. coli në vaginë


Trajtim i përshtatshëm mund të jetë vetëm një gjinekolog pas datës së analizave, në asnjë rast nuk duhet të fillojnë medikamente vetë! Zakonisht trajtimi është antibiotikët për disa ditë. Është e rëndësishme të mbani mend se kur të marrë antibiotikë simptomat zhduken shpejt, por trajtimi definitiv duhet të jetë plotësisht e pini menjëherë një kurs projektuar produkte.

E. coli gjatë shtatzënisë


E. coli mund të ndikojë negativisht në shtatzëninë. Prandaj, gratë duke planifikuar një shtatzëni, është e rëndësishme për t'u testuar më parë me partnerin dhe pësojne trajtim nëse është e nevojshme. Trajtimi i infeksioneve gjatë shtatzënisë mund të dëmtojë fëmijën e palindur.