Sëmundjeve ngjitëse seksuale në gratë

Sëmundja, infeksionet seksualisht të transmetueshme (IST) - një seri e sëmundjeve të kombinuara me njëri-tjetrin parimin e shpërndarjes. Këto përfshijnë veneriane ndryshme, lëkurë dhe sëmundjet infektive. Më parë ishte supozuar se ky problem mund të ndodhë vetëm njeri imoral është përzier, sot kërcënimi i infeksionit STD është prapa pothuajse të gjithë.
SST në gratë në rastin e vizitës së fundi në një mjek mund të çojë në një numër të komplikimeve, të tilla si:


 • vaginë dysbiosis;

 • pengimi i tubave fallopiane;

 • endometritis;

 • vaginitis;

 • lindja e parakohshme;

 • aborti;

 • infertilitetit;

 • përçarje e sistemit riprodhues;

 • shkarkimit të pakëndshme;

 • dhimbje në shtojca.


 • Llojet e sëmundjeve ngjitëse seksuale


  Ndër llojet më të zakonshme të sëmundjeve ngjitëse seksuale janë:

 • sëmundjet e lëkurës, infeksionet seksualisht të transmetueshme (skabiesit, morrave pubike, Molluscum contagiosum);

 • sëmundjet seksualisht të transmetueshme;

 • Përhapja Patologjia nëpërmjet kontaktit seksual (AIDS, hepatiti C, hepatitit B, AIDS, giardiasis).


 • Llojet e sëmundjeve ngjitëse seksuale natyrës veneriane gjithashtu mund të ndahen në dy kategori: klasike dhe të re.
  Nga sëmundja klasike kategori përfshijnë:

 • sifilizi;

 • sëmundje veneriane Hodgkin;

 • gonorrea;

 • granuloma veneriane;

 • shankroid.


 • Me zhvillimin e mjekësisë dhe shpikjen e reja, droga më efektive se numri i vdekjeve nga këto sëmundje ulur ndjeshëm. Dhe në sajë të metodave moderne diagnostike të kenë mundësinë për të identifikuar jo vetëm problemin në fillim, kështu parandalimin e zhvillimin e saj, por edhe për të zbuluar dhe të diagnostikuar infeksion të panjohur më parë.

  Në mesin e SST-ve të reja përfshijnë:

 • Klamidia;

 • mycoplasmosis;

 • ureaplasmosis;

 • uretriti nonspecific;

 • Trichomoniasis;

 • citomegalovirusin;

 • lythat gjenitale;

 • gardnerellez;

 • herpes gjenital;

 • candidiasis.


 • Shumë nga këto specie kanë të sëmundjeve ngjitëse seksuale aftësinë ndodhin pothuajse asimptomatike, dhe kështu të shkaktojë komplikime të rënda. Kjo edhe njëherë dëshmon nevojën për vizita të rregullta tek mjeku dhe kalon kontrolleve.
  Si mund të merrni një sëmundje ngjitëse seksuale? Sëmundjet e kësaj natyre mund të transferohen në kohën e çdo kontakti seksual të pambrojtur. Infeksioni në gjendje për të marrë në trupin e femrës, si në marrëdhënie normale, vaginal dhe anal dhe madje edhe me gojë. Nëse ju ndodh që të angazhohen në kontakt seksual pa mbrojtje (kondom) dhe ju nuk jeni i sigurt se si të shëndetshme ishte partneri juaj seksual - menjëherë kalojë inspektimit!

  Si STDs dukshme në gratë?


  Pa marrë parasysh se sa shpesh ju të hyjë në një marrëdhënie seksuale dhe sa shpesh ndryshojnë partnerët e seksit. Edhe në qoftë se ju jeni një përkrahës i flaktë i idesë se seksi është e vetmja mënyrë për të vazhduar garën, ju ende duhet të ketë informacion mbi se si për të manifestuar sëmundjeve ngjitëse seksuale.
  Simptomet e IST-ve në gratë:

 • skuqje e organeve gjenitale;

 • Lythat dhe plagë në anus dhe organeve gjenitale;

 • dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale;

 • shkarkimit të pashpjegueshme nga organet gjenitale;

 • kruarje në zonën gjenitale.


 • Simptomet e IST-ve në gratë nganjëherë mund të jetë pothuajse i padukshëm, dhe madje çrregullt, nganjëherë ata nuk krijojnë shumë siklet për shkak të asaj infektuar pacientin mbetet në dijeni se ajo rritet dhe lulëzon një sëmundje të veçantë. Kur shihet të paktën një nga simptomat e mësipërme, menjëherë konsultoheni me një specialist. Zbulimi me kohë i problemeve ndihmon të frenuar zhvillimin e saj në rrënjë.

  Diagnoza e sëmundjeve ngjitëse seksuale


  Duke pasur parasysh se sot infeksionet seksualisht të transmetueshme vërejtur në pothuajse çdo banor të pestë të perevirytysya vendit tonë për SST ka kuptim për të ose. Në mënyrë që do të merrni informacion të detajuar në lidhje me diagnozën e sëmundjeve të kontaktit të tilla ndonjë klinikë të specializuar. Nuk ju mund të mësoni se si perevirytysya për SST-ve, kur dhe në çfarë rrethanash është më mirë që do të shfaqen dhe duhet të kontaktoni mjekun në rast të ndonjë anomalitë.

  Shumica diagnoza STD përfshin dy metodat kryesore të hulumtimit: enzimë-lidhur shqyrtim immunosorbent (ELISA) dhe reaksion zinxhir polimeraza (PCR).
  ELISA zbulon antitrupat IgG në serum dhe IgM, dhe Hepatiti B antigjenit - HBsAg. Zbulimi i IgM tregon një infeksion i fundit hyn në trup, njëjtë përqendrimi i IgG vlerësohet duke përdorur metoda kuantitative. Fortë trupi reagon ndaj futjes së substancave të huaja, më të lartë nivelin e antitrupave atë.
  PCR kontribuon në zbulimin e ADN-patogjen në uretral testit shpifje, dhe madje edhe në qoftë se prania e tij pak. Testet për sëmundje ngjitëse seksuale në femra PCR procedurë diagnostike është e nevojshme jo vetëm kur simptomat e sëmundjes, si dhe kur planifikon shtatzënisë. Besimi në kujdesin e tyre ju jep garanci të sigurisë në kohën e fëmijës.

  Ka edhe një tjetër ekzaminimi i sëmundjeve ngjitëse seksuale, e cila është standard ari për diagnozën - një metodë mikrobiologjike. Ai shpesh përdoret për të identifikuar një ureaplasmosis femër trupit dhe mycoplasmosis, nëse është e nevojshme për të përcaktuar se cila ndjeshmërinë ndaj antibiotikëve.

  Trajtimi i sëmundjeve ngjitëse seksuale


  Trajtimi i sëmundjeve ngjitëse seksuale në gratë shpesh përfshin marrjen e antibiotikëve në kombinim me terapi sëmundje-modifikuar. Nëse sëmundja nuk është e njohur në fazën e parë të zhvillimit, duke marrë antibiotikë të rregullta mund të jetë më se e mjaftueshme. Megjithatë, në qoftë se infeksioni ka evoluar dhe çuar në komplikacione, mjeku mund të përshkruajnë një kurs të dytë të trajtimit duke përdorur droga të rritur veprimin e antibiotikëve dhe të neutralizoj efektet e tyre.

  Parandalimi STD


  Duke pasur parasysh se mungesa e çdo simptome të dukshme të sëmundjeve ngjitëse seksuale infeksionit nuk mund të garantojë vlefshmërinë e mungesës së tyre, rekomandohet rregulla më parandaluese për të ndihmuar në uljen e rrezikut të problemeve të tilla.
  Parandalimi i sëmundjeve ngjitëse seksuale janë:

 • Përdorimi i kondomit në kohën e çdo kontakti seksual;

 • përveç në masën e mundur marrëdhënie seksuale rastësore;

 • pajtueshmërisë higjienën intime;

 • diagnoza rregullt pjesëmarrja për qëllime parandaluese.


 • Në rast të seksit të pambrojtur me partnerë të rastit sa më shpejt të jetë e mundur të kalojnë nëpër ekzaminimit nga një mjek. Parandalimin e drogës e sëmundjeve ngjitëse seksuale, specialist projektuar do të ju ndihmojë të shmangur një rrezik të mundshëm të infeksionit. Por kini kujdes, kjo metodë parandaluese është vetëm e pranueshme brenda 48 orëve të komunikimit seksual. Parandalimi STD përfshin edhe përdorimin e kremave të ndryshme vaginale, qirinj gjinekologjike, zgjidhje antiseptik, vajra artificiale me efekt antiseptik, dhe kështu me radhë. D.

  Përkundër faktit se sot ka shumë mënyra për të mbrojtur veten e tyre nga IST dhe sëmundjet ngjitëse, asnjë prej tyre nuk mund të ju jap 100% garanci të mbrojtjes, në mënyrë që të jetë vigjilent dhe paraqitja e çdo simptome të dyshimta, kontaktoni me mjekun tuaj.