Mjedisi acid i vaginës

Gjithkush e di se një grua të shëndetshme mjedis vagina acid mbizotëron pse dhe çfarë e shkaktoi këtë fenomen - Përpiquni të kuptoni.

Vaginë acidAcid vaginë - një dëshmi të gjallë se trupin e njeriut - një sistem i përkryer i balancuar, i cili siguron të gjitha detajet. Nga kjo perspektivë lehtë të shpjegojë pse ambienti vaginës acid, sepse në patogjene të lartë aciditeti nuk mund në mënyrë aktive të rriten dhe shumëfishohen.
Në datën e përcaktuar përbërjen cilësore dhe sasiore të microflora natyrore vaginale - lactobacilli janë kryesisht (98% e banorëve të zonës) dhe përfaqësuesit bifidumbakteriyi grup i rastit. Me mbështetjen e nivelit të nevojshëm të aciditetit të normale pH varg 3,5-4,5 acidophilus Lactobacillus përgjegjshme është që prodhojnë acid laktik gjatë ndërveprimit të glycogen. Glycogen - një substancë të veçantë që është formuar nën ndikimin e estrogjenit në produktet avari e ushqimit që hyn në trup.

Përveç ruajtjen e një mjedisi acidik në vaginë, lactobacilli dhe të kryejë funksione të tjera:

  • prodhuar peroksid hidrogjeni, e cila ka veprim antimikrobik;

  • stimuluar vetitë mbrojtëse lokale;

  • prodhon përzgjedhje të lartë të cilësisë së spermës që mbajnë vetëm grup të mirë gjen.


  • Bakteret përkohshme të hyjë në vaginë nga mjedisi gjatë marrëdhënieve seksuale ose organeve të tjera dhe i përkasin oportuniste. Shumica e këtyre baktereve janë vrarë menjëherë në kushte të tilla të pafavorshme, të tjera - mund të ekzistojnë gjatë në vaginë, por veprimtaria e tyre është e kontrolluar rreptësisht nga lactobacilli.    Mjedis shumë acid e vaginës    Shumica e natyrshme çekuilibër komunitetit ekologjik në vaginë shkakton vaginosis bakteriale, siç dëshmohet nga shumë acid ose alkaline vaginës, si dhe rritje të fortë në mikroorganizmave përkohshme grup. Kjo situatë kërkon në mënyrë të qartë trajtim.