Qirinj analgesics në gjinekologji

Shpesh në gjinekologji për të lehtësuar gjendjen e grave, si dhe për dhimbje, përdorni qirinj.

Analgesics në gjinekologji


Për shembull, dhimbje të shkaktuara nga sëmundjet gjinekologjike dhe dhimbje gjatë menstruacioneve, mjekët këshillohen të përdorin shkëndijë indometacin. Ky medikament ka dëshmuar veten si një anti-inflamator.
Qirinj me indometacine administruar rektumi në gjinekologji. Dozimit - nuk ka më shumë se 200 mg në ditë. Ajo duhet të kihet parasysh se produkti medicinal kundërindikuar absolutisht për trajtimin e individëve:


 • që vuajnë nga çrregullime gjakderdhje;

 • me sëmundjet inflamatore dhe shkelje të integritetit të mukozës zorrës së trashë;

 • gjatë shtatzënisë dhe laktacionit.


 • Dhimbje pas lindjes
  Pas lindjes dhe pas lindjes cezariane mjekët shpesh e përshkruar relievers dhimbje qirinj Ketanal. Ky anestezik dhe anti-inflamator agjent përthithet shpejt nga trakti gastrointestinal dhe bioavailability është 90%. Ky përqendrim maksimal drogës arrihet pas 12 orë e përdorimit. Zakonisht përdoret 1 supozitor 2 herë, zakonisht në mëngjes dhe në mbrëmje.

  Drogës nuk rekomandohet për gratë me çrregullime të mëlçisë dhe të veshkave. Në prani të sëmundjeve të tilla duhet të zvogëlojë dozë, dhe pacienti duhet monitoruar kujdes.

  Qirinj analgesics gjatë shtatzënisë


  Në mënyrë tipike, qirinj vaginale dhimbje kundërindikuar në shtatzëni. Përdorimi i tyre është bërë obligim vetëm kur arsye shëndetësore. Gjatë trajtimit të tyre gruaja është nën mbikëqyrje të ngushtë mjekësore. Përjashtim, ndoshta, mund të jetë qirinj dhimbje papaverine, të cilat janë përdorur shpesh në gjinekologji. Qirinj me papaverine lejohet të përdorë 12 javë të shtatzënisë.

  Çdo medikamente duhet të përdoret në pajtim të plotë me recetë, doza dhe nën mbikëqyrje mjekësore.