Inflamacioni i qafës së mitrës

Vaginës lidh mitër me ndihmën e të ashtuquajturit kanalit cervikal. Mjaft shpesh në gratë e moshës riprodhuese është diagnostikuar inflamacion të mitrës, ose endocervicitis.

Simptomet e inflamacion të qafës së mitrës


Simptomat e sëmundjes që ndodhin në formën akute, të ngjashme me simptomat e proceseve të tjera inflamatore të aparatit gjenital femëror. Nuk mund të jetë kruarje dhe djegie ndjesi në labia, duke tërhequr dhimbje në sektor të ulët të barkut, një grua mund të ndjehen parehati gjatë marrëdhënie intime me një partner. Ndonjëherë ju mund të vëreni shkarkimin lehtë vaginale.

Endoservicitis në formë akute, në mungesë të trajtimit të duhur të shpejtë të bëhet kronike dhe simptomat klinike të sëmundjes është shuar. Një grua pa ndjenja dhimbje dhe parehati, gabimisht besojnë se inflamacion tërhoq, dhe ajo nuk ka nevojë për trajtim. Megjithatë, inflamacion kronik i qafës së mitrës çon në ndryshime serioze në qafën e mitrës dhe shkakton pasoja të rënda për trupin e femrës, duke përfshirë edhe shterpësinë.

Shkaqet inflamacion i qafës së mitrës


Në disa raste mund të shkaktojnë tumoret, traumat, erozionin ose lëshim të qafës së mitrës, por shkaqet kryesisht endotservitsita janë infektive në natyrë. Ajo infektuar organizmat e grave të tilla si ureaplasma, klamidia, streptokokeve dhe gonococci, kërpudhave e gjini Candida dhe t. E., duke shkaktuar inflamacion të vaginës, e cila, nga ana tjetër, shpesh shkakton inflamacion të mitrës.

Sigurisht, patogjene jo gjithmonë provokojnë endocervicitis, por kundër rënie të përgjithshme të imunitetit dhe të vazhdueshme stresi nuk është e rrallë.
Kështu, zbulimi i ndonjë simptome që tregojnë një sëmundje inflamatore e aparatit gjenital femëror, të konsultoheni me një mjek. Pas shqyrtimit të nevojshëm, një gjinekolog në kohë mund të diagnostikojnë inflamacion qafës së mitrës dhe të përshkruajnë trajtim të duhur.