Inflamacion i shtojca - Shkaqet

Ndoshta të gjitha vajzat dëgjuar nga nënat e tyre që duhet të mbajnë shtojca: Nuk ulem në të ftohtë, për të parandaluar këmbët ngrirjes dhe natyrisht të veshin një xhaketë autentike. Por kjo nuk është e gjitha shkaqet inflamacion i femrave.
Inflamacion të mitrës ose përndryshe adnexitis - një sëmundje e organeve gjenitale femërore, i shoqëruar nga pezmatimi i tubave fallopiane, vezore dhe mbështetjen e marrëdhëniet e tyre. Pasojat e kësaj sëmundjeje është shumë serioze për shëndetin e grave dhe në kohë të rrisë rrezikun e komplikimeve, ata mund të çojë në shterpësi, shtatzënisë ektopike dhe madje edhe heqjen e tubave fallopiane. Prandaj është e nevojshme të dinë simptomat, shkakton inflamacion dhe për të marrë trajtim në kohë.

Shkaqet inflamacion i


Arsyet kryesore për inflamacion përfshijnë:

  • infeksionet, sëmundjet seksualisht të tilla si klamidia, trichomoniasis, gonorre, mycoplasmosis, candidiasis dhe të tjerët të transmetueshme;

  • stresi nervor, imunitet të ulët, sëmundje kronike (diabet, HIV, etj) mund të jetë shkaktuar;

  • Mekanike shkakton - Këto përfshijnë dëme gjatë lindjes, abortit, disponueshmërinë pajisje intrauterine, një numër i madh i partnerëve seksualë dhe seksit të pambrojtur;

  • mos harroni në lidhje me higjienën personale.


  • Trajtimi i inflamacionit në masë të madhe varet nga arsyeja se ajo ka shkaktuar. Por në përgjithësi, ju së pari duhet për të ndikuar infeksionit drogë antibacterial, nëse sëmundja është shkaktuar nga ajo, atëherë hiqni ndezjen, me dhimbje të forta - marrjen painkillers, fizioterapi mëtejshëm.
    Në qoftë se ju nuk e kalojnë në fund të trajtimit, inflamacion mund të përsëritet ose të zhvillohet në një proces kronike që mund të kenë nevojë të trajtohen kirurgjike. Por në çdo rast nuk duhet të vetë-mjekoj, mjeku do të zgjidhni metodën më efektive, duke marrë parasysh të gjitha karakteristikat e sëmundjes në rastin tuaj.

    Mbani duhet jo vetëm të nderit moshën tënde, por edhe shtojca, kështu që ajo duhet të mbahet mend se inflamacion të mitrës shumë arsye.