Limfogranullomën veneriane

Klamidia (veneriane) limfogranullomën i përket një grupi të infeksioneve që transmetohen seksualisht. Kjo humbje është kryesisht femurit, inguinale, nyjet limfatike çapokor.
Kush prirur për sëmundje?
Në shumicën e rasteve, ky lloj i infeksionit të regjistruara në vendet tropikale. Në CIS njëjta, ka raste vetëm të izoluara. Megjithatë, duke marrë parasysh faktin se ka patur një migrim i popujve të Azisë në Evropë, mund të përjetojnë disa limfohranulemy flash veneriane chlamydial.

Infeksioni ndodh siç u përmend më lart, seksualisht. Megjithatë, ka një shans për të marrë një infeksion dhe në kontakte të ngushta familjare dhe manipulimeve mjekësore.
Si të filloni limfogranullomën chlamydial?
Periudha e inkubacionit zakonisht zgjat për 14 ditë. Prandaj, simptomat e Chlamydia limfohranulemy fillimisht fshehur.
Periudha Prodromal zakonisht karakterizohet nga simptomat e dehjes, dmth:

 • rritja e temperaturës;

 • dhimbje të muskujve;

 • marramendje.


 • Pas disa kohe, lezione të lëkurës shfaqen elemente të ndryshme: papules, vezikulave, pustules. Lokalizuar ata janë në sipërfaqe të lëkurës dhe mukozave. Elementet më të zakonshme kryesore vërejtur në zonën ijë, duke përfshirë:

 • në meshkujt - kokë, trupi i penisit, sipërfaqen e jashtme dhe e brendshme e prepucit, scrotum dhe sulcus kurorë;

 • gratë - Hapja e jashtme e uretrës, labia të mëdha dhe të vogla, vaginës, mitrës.


 • Si është diagnoza e sëmundjes?
  Për të instaluar chlamydial analizë sjelljen limfohranulemy se mjekësi quhet "fiksimi plotësues". Për zbatimin e tij të bëjë marrjen e mostrave të gjakut. Rezultati bëhet pozitive vetëm 2-4 javë pas infeksionit. Pra, bëni hulumtimin para - nuk ka kuptim.

  Për të konfirmuar dhe për të krijuar llojin e klamidia, duke përdorur metodën e kulturës, për të cilat, materiali gardh është kryer drejtpërsëdrejti në nyjet limfatike.