Virus njerëzor lyth në gratë

Papillomavirus në gratë i referohet një grupi të madh të viruseve. Deri më sot, gjenden rreth 120 gjenotipet të virusit, por jo të gjitha sëmundjet e shkaktuara nga virusi lyth në femra studiuar. Të gjitha llojet e virusit të ndarë në tri grupe:

 • serotipet lidhur me rrezik të ulët të kancerit (3611 434472 73);

 • viruset, që ka një shkallë mesatare të ashpërsisë së rrezikut (tipi 313.336)

 • janë shumë kancerogjene (tipi 16 dhe 18).


 • Papillomavirus në Grave - Simptomat


  Infeksioni Siç vërehet virusi në gratë menjëherë pas goditur trupin, në disa raste të vështira për të përcaktuar se kur ka ndodhur infeksioni. Simptomet e papillomavirus në gratë janë të ndryshme dhe varen nga lloji i virusit nga fshehur rrymave (të fshehura) dhe kancerit të rrezikshme. Fakti se virusi prek qelizat basal e indeve epiteliale dhe shkakton atyre ndarjen aktive, e cila më tej çon në tumoret. Ekspozimi i zgjatur ndaj viruseve të ndryshojë strukturën dhe funksionin e qelizave epiteliale, deri për të ndryshuar strukturën e aparatit gjenetik të qelizës. Ajo është e lidhur me shfaqjen e tumoreve.

  Simptomat kryesore janë:

 • lythat gjenitale, nuk janë vetëm në organet gjenitale të jashtme dhe lëkurën përreth anusit, por shpesh të fshehura në sytë e mukozës së sistemit urogjenital (mitrës, muret vaginale);

 • lythat në pjesë të ndryshme të lëkurës;

 • Papillomavirus Flat;

 • dysplasia epiteliale i qafës së mitrës, që nënkupton një ndryshim strukturor në qeliza;

 • Kanceri i qafës së mitrës.


 • Më karakteristike një zgarë asimptomatike, dhe virusi është diagnostikuar rastësisht apo manifestohet në rënien në reaktivitet e sistemit imunitar. Është vërtetuar se rreziku i kancerit rritet me pirjen e duhanit, pasi substancat e përfshira në duhan, aktivizoni virus në gjumë.

  Transmetimi i HPV


  Infeksioni me virusi lyth njeriut ndodh gjatë marrëdhënieve seksuale, dhe ndryshe nga infeksione të tjera, infeksionet seksualisht të transmetueshme, prezervativët nuk i jep mbrojtje adekuate, sepse virusi mund të koncentruar në lythat që janë në vulvë. Shumë më pak e zakonshme është një tjetër infeksion mënyrë është më tipike për lythat - një rrugë kontakt-shtëpiake.

  Papillomavirus në gratë - Trajtimi


  Regimens përcaktuara papillomavirus njeriut në gratë nuk ekziston. Për fat të keq, deri më sot, as edhe droga të veçanta mund të eliminojnë virusin. Prandaj, taktika terapeutike se si të trajtojnë papillomavirus në gratë përbërë nga luftuar efektet e shkaktuara nga një virus dhe normalizimin e sistemit imunitar. Në mënyrë që të ruajë sistemin imunitar injeksione parapara të interferonit (Cyclopheron, reaferon). Vetë kundërindikuar hequr çdo lythat dhe lythat në lëkurë, si shkaku i këtyre formacioneve mund të jetë papillomavirus, dhe manipulimi i tillë do të çonte në përhapjen e grimcave të virusit në trup.

  Të gjitha rritje shkaktuara nga papillomavirus njeriut në gratë, duke përfshirë edhe zonat e dysplasia e qafës së mitrës, është larguar duke përdorur metodat e mëposhtme:

 • Cryotherapy.

 • Heqjen Laser.

 • Electrocoagulation.

 • Terapi Radiowave.

 • Kimike dhe droga citotoksike.


 • Është e mundur që me kalimin e kohës virusi spontanisht mund të zhduket nga trupi që tregojnë praninë e një përgjigje aktive imunitar ndaj virusit. Nëse eliminimin e virusit nuk ndodhin gjatë vitit, kjo do të thotë se epiteli të ndjeshëm ndaj virusit për shkak të defekteve të trashëgueshëm rezultuar antivirale dhe mbrojtjen antitumor.

  Parandalimi më i mirë i infeksionit HPV - është vaksinimi. Sot në farmakologjik tregut prezantoi dy vaksinave: Gardasil dhe Cervarix. Të dhënat e letërsisë për nevojën rastit për të përfshirë vaksinimin kundër papillomavirus njeriut në kalendarin kombëtar të vaksinimit.