Hematometra pas medaborta - trajtim

Shpesh pas gratë medaborta zhvillimit të komplikimeve të tilla të abortit si hematometra. Hematometra thelb - një grup i gjakut në mitër, i cili zhvillohet si rezultat spazmuvannya OS qafës së mitrës, dëmton rrjedhjen e gjakut.
Simptomat hematometrы

 • Mungesa manifestuar hematometra e shkarkimit pas përdorimit të mjeteve të posaçme për abortit mjekësor, ndjenjë e trishtim dhe dhimbje në bark të ulët, ndërprerja e papritur e gjakderdhje, ethe.

 • Dhimbje barku është i parëndësishëm në fillim, por pastaj ajo merr përforcohet dhe cramping në natyrë.

 • Gjithashtu për hematometrы tipik abuzim ciklit (amenorrhea të ngjashme).


 • Shpesh hematometra duket pothuajse të padukshme të pacientit, të cilat më vonë mund të shkaktojë endometritis dhe Endometrioza, në të cilën vërejtur shkarkimin karakter sanious me një erë të pakëndshme, ka tërhequr dhimbje në bark të ulët dhe të ulët mbrapa.
  Në qoftë se koha nuk ka ndërmarrë veprime për trajtimin hematometrы pas abortit, ajo mund të shkaktojë një inflamacion purulent dhe sepsë, një grua kërcënoi vdekjen.

  Trajtimi hematometrы


  Qëllimi i trajtimit është për të eliminuar përmbajtjen hematometrы e mitrës. Për këtë qëllim të caktuar stimulimin e mitrës drogë antispasmodic dhe reduktimin mjetet që ndihmojnë të rivendosur gjakderdhje dhe për të zvogëluar dhimbjet.
  Nëse ky trajtim nuk rezulton, pastaj të kryejë suctioning përmbajtje nga mitër (qelb ose gjak) duke përdorur një sondë të veçantë hollë futur në mitër nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës.
  Nëse ka komplikime hematometrы si inflamacion, pacienti fillimisht i caktuar të terapisë me antibiotikë, dhe vetëm pas përfundimit të procedurave të kryera kullimit.