Atresia qafës

Atresia cervikal është çarë në strukturën anatomike te uterusit, i cili është zaraschenyy saj.
Për shkak se ajo zakonisht zhvillohet atresia?
Shkaqet e atresia qafës së mitrës mund të ndahen në 2 grupe: të lindura dhe të fituara.
Latest vërejtur rrallë, dhe rezulton nga patologji të tilla si bashkim i plotë i kanalit të qafës së mitrës, mitrës dyfishtë (zhvillimi anormale).
Shumica atresia është fituar sëmundjen. Kështu, shumë shpesh një abuzim i tillë ndodh pas operacionit në organet riprodhuese. Për shembull, pasi që kohëve të fundit scraping në mitër dhe qafën e saj, vendi i mbështjelljes dëmtuara endometrial ndodhin. Lokalizimi direkt brenda kanalit të qafës së mitrës çon në atresia.

Si për të përcaktuar atresia veten?
Në shumicën e rasteve, simptomat e atresia qafës së mitrës janë fshehur. Ajo duket aq shpesh në kundërshtim me provim parandaluese gjinekologjike. Është shenja e dukshme se një vajzë është atresia qafës së mitrës kanalit janë:

  • Mungesa e menstruacioneve;

  • Prania e dhimbje në bark.  • Diagnoza bazohet në rezultatet e ultrazërit. Metodat laboratorike e bëjnë të pamundur për të përcaktuar ekzistencën e shkeljeve të tilla.

    Si është trajtimi atresia?
    Trajtimi i vetëm për atresia qafës së mitrës është operacioni. Kalibrimi kryhet nën anestezi të përgjithshme në një spital. Në të njëjtën kohë, për një procedurë të tillë është e lejuar vetëm në situata ku kohëzgjatja e amenorrhea nuk kalon 6 muaj. Emëruar ndryshe nga recanalization e mitrës, dmth formimin e një kanali të ri, së bashku me të vjetrën.