Amenorrhea - trajtim

Quajtur amenorrhea mungesë të plotë të menstruale një vajzë mbi 15 vjet. Kohëzgjatja e mungesë të menstruacioneve eshte gjashte muaj apo më shumë. Amenorrhea është dy llojesh:

 • Fiziologjik: mungesa e menstruacioneve deri në fillimin e pubertetit, gjatë shtatzënisë, prania e grave në menopauzë.

 • Patologjike, ka disa lloje të klasifikimeve: • Ashpërsia: i butë, të moderuar, e rëndë (që zgjat më shumë se tre vjet);

 • Ora dukuri: fillor, të mesëm (zakonisht pas aborti i mbarti sëmundjet inflamatore të sistemit riprodhues të femrës).


 • Amenorrhea fillore: Trajtimi


  Shkaku i amenorrhea primar mund të jetë prania e formimin e tumoreve në lëvore cerebrale, dhe inflamacion (Meningoencefaliti, arachnoiditis).
  Në shumicën e rasteve, lloji kryesor amenorrhea ndodh në vajzat si rezultat i infeksioneve intrauterine (toxoplasmosis) ose sëmundjet infektive në fëmijëri dhe adoleshencë.
  Amenorrhea mund të veprojë si një simptoma psikosomatike që rezultojnë nga tensioni zgjatur emocional, stresi, frika intensive.

  Trajtimi i amenorrhea fillore të kryer komplekse:

 • me amenorrhea duhet të organizojnë grua e ushqimit i cili duhet të përfshijë spektrin e plotë të proteinave, yndyrave, karbohidratet dhe minerale;

 • ushtrim fizioterapi (electrophoresis përdorur një zgjidhje të vitaminës B1);

 • vitaminë E për tre javë.


 • Në mungesë të efektit terapeutik mjeku shtesë mund të përshkruajnë barna hormonale (folikulin). Një kurs i plotë i trajtimit është tre muaj, me prishet në dy javë.

  Si për të trajtuar amenorrhea mesme?


  Amenorrhea mesëm mund të rezultojë nga prania e shenjave vajzë e anorexia nervosa. Në këtë rast, trajtimet më efektive terapeutike dhe ushqim organizuar mirë (zakonisht me anë të një kateteri). Në mungesë të dinamikave pozitive mjeku përshkruan terapi të hormoneve.
  Si një shenjë e amenorrhea mesme mund të zhvillohet pas lindjes, e karakterizuar nga gjakderdhje në periudhën pas lindjes. Në gratë nulliparous mund të rezultojë nga kontraceptivëve tepërta duke hormonale, qetësuesve, ilaqet kundër depresionit të fortë.

  Kursi i trajtimit është të paktën një muaj, ndërsa me mjekun duhet me kujdes të zgjidhni drogë dhe dozen në amenorrhea (Parlodel, Gonadotropin, citrat klomifen).
  Shpesh mund të vërejmë mungesën e ciklit menstrual në një grua krejtësisht të shëndetshëm i cili po planifikon një fëmijë. Planifikimit aktive ndërhyjë me hormonet e hypothalamus dhe kjo mani shtyn fillimin e konceptimit shtatzënisë një kohë të pacaktuar. Efektive në trajtimin e grave të tilla ndihmën psikoterapeutik, emërimin e qetësues dhe drogës antispasmodic.

  Shpesh, mjeku mund të përshkruajnë amenorrhea vitamina për përmirësimin e imunitetit.

  Trajtimi i bimëve amenorrhea


  Para se të përdorni barëra me amenorrhea, ne kemi nevojë për një test shtatzënie për të përcaktuar realizueshmërinë e infuzione dhe decoctions. Efikasiteti më i madh ka zierje e majdanoz, u vendos në një termos të paktën 10 orë.

  Mund te kuroje amenorrhea?


  Shumica e trajtimit të amenorrhea shoqëruar qëllim rrjedhën e barnave hormonale që mund të zëvendësojë mungesën e hormoneve të nevojshme dhe të organizojnë punën e hipofizës, hipotalamusi dhe normalizimin e prodhimit të hormoneve nga vezoret. Kur trajtimi zgjedhur siç duhet mund të shpëtoj nga amenorrhea mesme, por forma primare kërkon rregullim më të kujdesshme të mjekut, motin e cila mund të jetë e ndryshme.