Adnexitises - antibiotikët

Siç e dini, adnexitis trajtimi është kryer duke përdorur antibiotikë. Kjo merr parasysh faktin se ajo është një sëmundje e shkaktuar nga patogjen. Në shumicën e rasteve, zhvillimi i kësaj patologjie shkaktuar streptokok, Stafilokoket, Mycoplasma, klamidia.
Cilat droga janë përdorur për të trajtuar adnexitis?
Siç u përmend më lart, lloji i patogjen varet se çfarë antibiotikët përshkruara për adnexitis. Kështu, më të përdorura:

 • tetracyclines;

 • penytsuylynы;

 • macrolides;

 • nytroymydazolы;

 • fluoroquinolones.


 • Emri i antibiotikëve të përshkruara në adnexitis mund të jenë të ndryshme. Në çdo rast, gruaja nuk duhet të angazhohen në vetë dhe të aplikojnë ndonjë ilaç. Konsideroni droga më së shpeshti të përshkruara në këtë patologji.
  Doksatsyklyn, i përket një grupi të antibiotikëve që përdoren më shpesh për të trajtuar adnexitis. Ajo është në gjendje të pengojnë sintezën e strukturave të proteinave në qelizat e patogjen. Ajo është përdorur në doza të vogla dhe për të marrë shumë kohë, sepse shpesh ka efekte anësore.

  Ampioks lidhen me penicilinat janë gjithashtu të përdorur gjerësisht për trajtim. Ky medikament pengon riprodhimin dhe rritjen e mikroorganizmave patologjike, kështu që është veçanërisht e efektshme në fazat e hershme të sëmundjes.
  Me macrolides, shpesh duke përdorur erythromycin dhe azitromicine. Këto antibiotikët janë përdorur për të trajtuar adnexitis kronike, dhe mund të përdoret për një kohë të gjatë.
  Ofloxacin lidhje me fluoroquinolones, përdorur edhe në trajtimin e të adnexitis. Komponentët e drogës mund të depërtojnë në qelizat e patogjen dhe shkatërrimin e tyre.

  Metronidazole, trihopol (nytroymydazolы) janë rritur aktivitetin për bakteret anaerobe.
  Pra, çfarë antibiotikët për të trajtuar sëmundje të tilla si adnexitis - mjeku vendos se në mënyrë të qartë përcakton skemën e trajtimit: tregojnë dozen dhe shpeshtësinë e administrimit.