3 muaj nuk mujore

Çdo grua të paktën një herë në jetën time hasur një problem të tillë si parregullsi menstruale. Një shumëllojshmëri e veçantë e këtij lloji të patologjisë është amenorrhea - mungesa e gjatë e gjakderdhje menstrual. Ndonjëherë nuk ka mujore 3 muaj në një rresht. Në raste të tilla, gratë fillojnë të mendojnë seriozisht për këtë shkelje.
Llojet e amenorrhea
Në mjekësi marrë për të siguruar amenorrhea të vërtetë dhe të rreme. Lloji i parë i çrregullimeve në femrat është absolutisht ka ndryshime ciklike në vezore dhe endometrium në mitër. Ky funksion ovarian hormonal ul ndjeshëm, për shkak të asaj dhe ka një mungesë e hormoneve seksuale që janë të nevojshme për ndryshimet ciklike.

Sipas amenorrhea rreme, mungesa e zakonisht kuptohet gjakderdhje periodike të cilat normalisht shoqëron periudha. Kjo ndryshimet ciklike në të tashmen trupit.
Pse nuk mujore gjatë?
I pari mendohet se me zhdukjen e vajzave ndjek mujore, është shfaqja e shtatzënisë. Por, çfarë nëse një grua është 100% i sigurt se mungesa e menstruacione në rastin e saj - jo një shenjë e shtatzënisë.
Arsyet pse nuk hënor më shumë që 3 muaj mund të vendosen. Kështu për amenorrhea fillor dhe të mesëm që ata janë të ndryshme. Shkaqet e kryesore janë:


 • të qenët i qartë paaftë e hapjes vaginale;

 • të qenët i qartë i paaftë kanali i qafës së mitrës;

 • mposhtur gonads (sindromi i Turner);

 • vnehonadnaya patologji (menarche vonuar, hipogonadizmi hypohonadotropnыy, hyperplasia kongjenitale veshkave).


 • Tre arsyet e para janë tipike për vajzat virgjër si një shkelje të terrenit, pa mujore 3 muaj ose më shumë. Në këtë rast është vendosur kirurgji. Por edhe pas kësaj, shumë gra nuk kanë gjatësia mund të arrijë 12 muaj hënor. Nuk është, në thelb, për 2 vitet e para pas menarche.

  Cilat janë faktorët e rrezikut për amenorrhea?
  Pranuar të sigurojë të ashtu-quajtur faktorët e rrezikut, shpesh ka edhe arsye pse një grua nuk mujore për 3 muaj. Këto përfshijnë:

 • Aktiviteti i rregullt fizik;

 • kequshqyerja;

 • Stresi psiko-emocional;


 • Kështu, në qoftë se një vajzë për një kohë të gjatë nuk ka menstruacione, ajo nuk duhet të presë tre muaj para se të fillojnë. Zhdukja e tyre është arsyeja për vizitë në një mjek dhe të përcaktuar shkakun nga e cila ata mungojnë.