Si për të kryer vetë gjirit

Gjithkush e di se nevoja për të kryer vetë gjirit, por bëni atë të saktë e di dhe mos harroni pak.

Kur duhet të kryejë vetë gjoksin?


Vetë gjirit në temën e ndryshimeve të pafavorshme duhet të bëhet çdo muaj. Vizitat e rregullta te mjeku nuk e përjashtoi nevojën për këtë procedurë. Sidomos pasi nuk ka pajisje të veçantë është e nevojshme, vetëm pasqyrë dhe duart e veta, dhe do të marrë pak - rreth 10-15 minuta. Kryerja e vetë nevojë në javën e parë pas një muaji, për shkak se pjesa tjetër e sondazhit mund të jetë efektive - para menstruacioneve dhe gjatë të gjirit të tyre ënjtje dhe ndoshta disa dhimbje.

Procedura e vetë gjirit
Vetë përbëhet nga dy faza - ekzaminimit dhe prekje.
Rishikimi i kryer si më poshtë

 • Strip dhe qëndrojë deri të drejtë në frontin e pasqyrë.

 • Me kujdes të inspektojë gjinjtë, duke i kushtuar vëmendje për gjendjen e lëkurës, madhësinë dhe formën, statusi biberon, prania ose shkarkimit nga kore dalë mbi të.

 • Ngritja duart tuaja dhe një herë me kujdes të inspektojë gjinjtë.


 • Prekje kryhet me presion të butë atë gradualisht, duke rritur, por të shmangur ndjenjat e dhimbshme nuk e bëjnë. Për të kryer prekje kërkuar në rendin e mëposhtëm.


 • Hedhur dorën tuaj të majtë prapa kokës. Majat e gishtave të dorës së tij të djathtë të butë obmatsayte lënë gjoksin, duke lëvizur në një spirale - nga sqetull për të dalë.

 • Proschupayte la gjirit, duke lëvizur vertikalisht poshtë.

 • Përsëriteni veprimin e njëjtë me gji e duhur.

 • Butësisht shtrydh nipples me gishtat tuaj për të kontrolluar nëse ka përzgjedhje

 • Ekzaminimi i mëtejshëm vazhdon në pozicionin e shtrirë në shpinë. Ju duhet të shtrihen në shpinë, duke vendosur një jastëk të vogël nën teh shpatullën e partisë, e cila shqyrtuar.

 • Anketa është kryer kur dora është në tre pozicione - shtrirë përgjatë trupit, kokë dhe plagë deri caktuar në anën.

 • Gishtat Promatsayte të djathtën e vet dhe e la gjirit, gjysmën e jashtme të parë, pastaj brenda. Gjysma e jashtme e sondës, nga dalë dhe duke shkuar deri. Gjysma e brendshme dukshëm nga dalë, duke lëvizur në kafaz i kraharorit. Ecin e nevojshme për të gjitha stacione, përmendet ngjeshja, njësitë, ndryshimet në trashësinë e lëkurës ose në strukturën e indit te gjirit.

 • Gishtat e dorës së tij të djathtë duhet hetim sqetull dhe zona supraclavicular.

 • E njëjta Manipulimi për të bërë studim gjoksin e duhur. Lëvizja pasqyrë të përsëritur.


 • Dhe në mënyrë për të kujtuar e rendit të operacioneve, përdorni këtë tërheqje.

  Çfarë duhet të shikoni për kur vetë gjirit?
  Në kryerjen e anketës për herë të parë, shumë gra janë të habitur nga struktura përafërt e gjirit. Kjo nuk duhet të jetë shkak për shqetësim, gjinjtë janë të përbërë nga grimca të madhësive të ndryshme dhe dendësisë. Duhet të shqetësohen në qoftë se ato janë emërtuar si më poshtë:
  ndryshojë formën e gjirit;

 • Resize asimetri asimetrike të gjirit është e lehtë në të gjitha, ju keni nevojë për frikë pamjen e papritur e saj;

 • Çdo vulë shfaq në lëkurën e gjirit;

 • tërheqje dalë;

 • çdo ndryshim në lëkurë gjirit - wrinkling ose puckering;

 • vulë paraqitja në zona underarm ose nadklyuchychnoy;

 • Çdo ënjtje e një ose të dy gjinjve;

 • ënjtje e venave në një ose të dy gjinjve;

 • Çdo shkarkimit nga nipples, përveç gjatë shtatzënisë dhe laktacionit;

 • formë të modifikuar të dalë, areola shkurtimin e rreze.


 • Nëse keni ndonjë vetë-dyshim apo dyshim, ju duhet të bëni një takim me një mjek (mammologist) vonojë vizitë tek një specialist nuk është e nevojshme. Pas të gjitha, më herët sëmundje është zbuluar, më efektive trajtimi do të jetë.