Sa është curettage endometrial

Curettage i uterusit - një manipulimi kirurgjikale, të cilat mund të rekomanduar gjinekologun për mostër endometrial për qëllime diagnostikuese. Në qoftë se një grua ka pasur një dështim, procedura e përcaktuar e detyrueshme. Për më tepër, pas diagnozës së sëmundjeve të tilla si hyperplasia, polyps endometrial dhe curettage është kryer për të hequr lezione në mitër.
Urdhri i operacioneve
Gruaja, i cili për një kirurgji, veten se si është curettage endometrial. Procedura kryhet në tabelë të veçantë operativ nën anestezi intravenoze, e cila vepron në një pacient 30 minuta. Të gjitha manipulimet ndodhin në sekuencë.


 • Speculums futet në vaginë, duke kontribuar ekspozimin e mitrës.

 • Në operacion, mjeku cakton qafën me pincë speciale.

 • Me mjekun mat gjatësinë e mitrës hetimi.

 • Pastaj kalojnë zgjerimin qafës së mitrës kanal, i cili do të prezantoj një mjet të tilla si një curette. Ajo është projektuar posaçërisht për scraping.

 • Së pari, hall kanalit cervikal.

 • Pastaj kalojnë curettage endometrial. Kjo fazë mund të shoqërohet me rishikimin e mitrës duke përdorur një pajisje hysteroscope veçantë. Kjo është një tub me një aparat fotografik në fund.

 • Nëse polyps procedurës janë gjetur, ata gjithashtu të hequr.

 • Llogaritja nga operacionin që hequr qafën e mitrës me pincë, trajtim antiseptik është kryer. Në brendësia e pacientit vendoset akullit.


 • Zakonisht pas intervenimit të tillë, një grua shpenzon në spital një ditë dhe në mbrëmje mund të shkoni në shtëpi.

  Si për të rindërtuar endometrium pas scraping?


  Është e njohur se trashësia e mukozën e zgavrën e mitrës është e rëndësishme për konceptim të suksesshëm. Prandaj, gratë që janë planifikuar shtatzëninë, kujdesen rritje si endometrium pas scraping. Ka disa mënyra:


 • në shumë raste, mjeku përshkruan hormonet, të tilla si injeksione estradiol, Dyvihel;

 • Mjetet juridike homeopatik që ndihmojnë rregullojnë hormonet;

 • konsiderohet gjithashtu se nevoja për të rritur sasinë në dietë e ushqimeve që përmbajnë vitamina C dhe E;

 • bimor konsiderohet përdorimi i dobishëm Upland mitrës dhe i urtë.


 • Të gjitha qëllimi i mirë për të diskutuar me mjekun tuaj, duke shmangur vetë-ilaçe.