Si të përdorni tampona

Në botën e sotme ka kaq shumë produkte te kujdesit personal, disa prej të cilave janë tamponin. Por kjo rezulton se si të përdorin tamponin nuk e di se të gjithë të seksit të drejtë. Përkundër faktit se shumica e grave tashmë të vlerësojmë të gjitha avantazhet e saj. Kjo është veçanërisht e vërtetë e seksit më të drejtë që të çojë një jetese aktive.
Natyrisht, pyetja se si të përdorin tamponin, më e rëndësishme për fillestar "përdoruesit" të higjienës personale. Dhe mirë, në qoftë se ne mund të kërkojë këshilla nga nëna, të dashurën, ose thjesht përdorni udhëzime në dispozicion në udhëzimin e bashkangjitur me ta.

Duhet të theksohet se tamponin mund të jenë të madhësive të ndryshme, dhe me praninë apo mungesën e aplikues. Në kushtet e higjienës, natyrisht, të përfitojnë nga një aplikues tampona. Si të përdorni tampona me një aplikues dhe pa atë, ju do informacion më të detajuar në udhëzimet e bashkangjitura direkt në çdo paketë. Megjithatë, ne vëmë re se prania e aplikues do të ju ndihmojë për të hyrë në tampon pa e prekur atë. Prandaj, ato vajza që nuk e bëjnë plotësisht të kuptojnë se si të përdorin tamponin rekomandojmë ende të fillojë me tampona me një aplikues.

Këtu janë më shumë pyetje në këtë temë shpesh pyesin gjinekologët e seksit të drejtë.
Kur ju mund të filloni duke përdorur tampona?
Zakonisht përdorni tampona mund të fillojë disa vjet pas fillimit të menstruacioneve, kur ka një nevojë për të fshehur gjendjen e tyre gjatë ngjarjeve të rëndësishme.
Mund vajza përdorni tampona, apo është e ndaluar?
Nuk ka contraindications për tampona përdorimit paprekur ekziston. Kështu që vajzat mund të përdorni tampona, ashtu si "jo vajzat." Ose si një tampon nuk mund të ndikojë në cipë e virgjërisë paprekur.

Sa shpesh mund ta përdor tamponin?
Sa për shpeshtësinë e përdorimit të tampona, atëherë, sipas mjekëve, swabs duhet të përdoret si rrallë të jetë e mundur. Dhe më të mirë të të gjitha, në qoftë se ju do të ndryshojë në intervale prej 4 orësh.
A mund të përdor tampona vazhdimisht?
Ju mund të përdorni tampona nga ditët e para të menstruacione. Dhe në qoftë se ata herë pas here alternuar duke përdorur pads, kjo do të ishte ideale gjatë menstruacioneve.
Nga kjo menjëherë pason pyetja vijim nëse do të përdorni tampona gjatë natës? Përdorimi i tampona gjatë natës nuk është i kundërindikuar. Më e rëndësishmja, shtupë nuk ishte brenda trupit më shumë se tetë orë. Pra, para se të shkojnë në shtrat gjithmonë duhet të ndryshojë tampon në mëngjes për të ndryshuar atë përsëri.

Si të përdorni tampona kineze?
Përveç tampona tonë të zakonshme, ka tamponin kineze. Këto novacione të shkaktojë interes të madh dhe shumë pyetje. Njëri prej tyre: "Si të përdorni tampona kineze" Në thelb, këto swabs janë përdorur në qëllime mjekësore, duke qenë mjet krejtësisht të sigurtë për shërimin e mitrës dhe trajtimin e llojeve të ndryshme të sëmundjeve. Edhe pse shumica e mjekëve konsiderojnë këto tampona, jo më shumë se placebo, por përgjigje definitive ende ekziston.

Sa për mënyrën e përdorimit të këtyre tampona, ajo është e njëjtë me atë të zakonshëm. Përjashtim është vetëm për shkak se ata mund të jenë në vaginë nga disa orë në disa ditë.
Këtu është një tjetër, një çështje e rëndësishme A mund të përdor tamponin pas lindjes?

Gjatë kësaj periudhe, më saktë, me gjashtë deri tetë javë para nuk është e rekomanduar për të përdorur tampona. Kjo është për shkak të faktit se gjatë kësaj periudhe nga lohii. Dhe më e rëndësishmja, plagë dhe i formuar në vendin e ngjitjes së placentës është shumë e ndjeshme ndaj infeksioneve.

Prandaj është e nevojshme që të braktisin përdorimin e tampona për të përfunduar shërimin plagë. Dhe vetëm pasi gjinekologu provimit dhe leje, ju mund të fillojnë të zbatohen ato.
Dhe së fundi, unë do të thoja që ju nuk duhet të ndalojë mendimin tuaj vetëm për mallrat reklamohen mirë. Kjo është shpesh në këtë reklamat të profilit të lartë dhe paketimin e bukur, fshehur një produkt i dëmtuar.