Si mund ta di ditën e ovulacionit

Femër trupi - një gjë e vështirë, interesante dhe misterioze. Ajo vjen papritur e shtatëzanisë, ditët kritike të zbresë papërshtatshme ose edhe të trembë disa ovulacionit. Dhe çfarë kjo kafshë është dhe çfarë ha, nuk është e qartë! Mjekët në heshtur para lindjes, thonë ata, bëjnë atë që nuk është e thënë dhe nuk kërkoni shumë pyetje. Dhe unë dua të di gjithçka, ose të paktën të nevojshme. Për shembull, si nuk e dini ditën dhe orën e datën e saktë të ovulacionit që ndodh në të gjitha? Dhe akoma, pse nuk kemi nevojë të dimë? Çfarë ndodh nëse mjekët janë të heshtur, të shkojnë gërmoj informacion të veten.


Çfarë është ovulating, dhe pse është e nevojshme?


Para se ju e kuptoni se si të dini ditën e saktë kur ndodh ovulacionit, ju duhet të lexoni kushtet dhe funksionet. Pra, në mjekësi quhet koha e ovulacionit, kur veza e pjekur largohet gjëndër dhe mund të pllenohet nga sperma. Gjëndër - një "shtëpi" ku veza rritet dhe zhvillohet. Për të vënë atë thjesht - një vend në vezore, tumë të vogël uritur. Follicles në vezore shumë. Çdo muaj, pastaj u largua, atëherë vezore drejtë maturohet një vezë që mund të pllenohet në prodhim. Dhe pastaj vjen shtatzënisë. Përndryshe vezë neoplodotvorennaya vdes një ditë pas lëshimit të gjëndër, dhe pas 12-16 ditësh do të vijnë çdo muaj. Këtu janë të shkurtër dhe i gjithë mekanizmi i trupit të femrës.

Tani funksioni. Pse nuk kemi mësuar se si dhe kur ndodh ovulacioni dhe të bëjmë atë? Përgjigja është pak. Së pari, për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar. Ajo është e gjatë ovulacionit ajo ndodh. Së dyti, për të përjashtuar ose për të kuptuar shkaqet e infertilitetit. Kjo ndodh vezë të pjekur, hënë këmbë, si një orë, por nuk ka fëmijë. Në fund, rezulton se nga njeriu spermës dembel. Këtu janë njohuritë dhe të nevojshme. Së fundi, ovulacionit të rregullt dhe me kohë - është një tregues elokuent i shëndetit të grave. Kush informuar, krahët.


Si mund ta di kur fillon ovulacionit?


Pra, si nuk e dimë saktësisht se dita kur fillon ovulacionit? Për këtë ka shumë mënyra. Disa prej tyre janë të përshtatshme për përdorim në shtëpi, ndërsa të tjerët - të kërkojë ndërhyrjen e specialistëve gjinekologë. Le të njiheni me secilin prej tyre, në mënyrë.

  • Ndjenjat subjektive. Në një tjetër, personale mirëqenien. Disa femra para ovulacionit vërejtur rritje të dëshirës seksuale, trashet e mukusit në vaginë dhe është e ngjashme me vezë e bardhë, i plogët mund të jenë dhimbje barku dhe madje edhe diktim të vogël. Por këto simptoma ndodhin, jo të gjithë. Pra, të përqëndrohet në to shumë e vështirë.

  • Temperatura basal. Kjo do të thotë matjen e temperaturës në mëngjes në rektum. Kjo duhet të bëhet rregullisht dhe të gjitha provat e rekord. Normalisht, nga 1 deri 12-13-ditore të temperaturës cikli basal është 364-366 gradë C. Pasi ovulacioni ndodh, indekset fluturues në 05-06 gradë C. që është temperatura në dalje të vezës në rektum është 372-374 gradë C. Kështu ajo mbeti për 14-16 ditë. Nëse shtatzënia nuk vjen, atëherë më vonë bien shifrave normale, dhe të vijnë mujore. Nëse temperatura nuk ka rënë pas 16 ditësh, ju jeni shtatzënë.

  • Ultratinguj. Kjo është metoda më e besueshme. Në qoftë se cikli juaj është e rregullt, studimi i bërë 2-3 ditë përpara ovulacionit pritur dhe një ditë pas. Nëse ka një mosfunksionim, vëzhgimet fillojë me ciklin 9-11 ditë dhe janë kryer çdo 2-3 ditë për lirimin e një vezë nga gjëndër. Ultratinguj gjëndër që është më i madh se tjetri. Kur ai arrin 17-20 mm, dhe do të ovulating. Një mjek do të shihni në ekran në këtë hendek pikë dhe të lëngshme në mitër.

  • Strips provë dhe mikroskopë. Strips provë janë shumë të ngjashme me testet për shtatzëninë dhe të punojnë në të njëjtin parim. Besohet se prania e madje edhe një rrip zbehtë dytë tregon ovulacionit pashmangshëm. Dobësitë e kësaj metode është se ajo mund të dhe të them më. Mikroskopi ndryshe strips provë flet vetëm të vërtetën. Pak para pështymë ovulacionit dhe mukusit në gusteyut vaginë. Nëse në mëngjes para se larja e dhëmbëve vënë pështymë në një copë qelqi dhe shqyrtojë "pasqyrë" nën mikroskop, ai mund të them shumë. Foto nga pikat rastit tregon se ovulacioni nuk ishte. Por ngulit, si një degëz e fier, paralajmëron përpara ovulacionit është 1-2 ditë.


  • Ja se si ju mund të mësoni saktësisht për ditën, orën dhe datën kur ndodh ovulacioni dhe të jenë të qetë për shëndetin e tyre.