Futur një tampon

Tamponin - një alternativë e madhe për të pads standarde sanitare, të cilat, pavarësisht nga trashësia e tyre minimale ende të japë disa bezdi. Gratë moderne jetojnë në një ritëm të tillë dinamik që të ndryshojë planet e tyre për shkak të ditëve kritike nganjëherë jo vetëm e mundshme. Tamponin të sigurojnë ngushëllim dhe thatësi gjatë menstruacioneve, do të jetë mënyra kur banje në pishinë ose në det, duke luajtur sportive.
Pavarësisht popullaritetit të produkteve sanitare të grave, shumë vajza të cilët nuk i kanë përdorur ato ende, nuk e di se si për të futur një tampon që nuk ishte ndjesi të dhimbshme.

Për të hyrë në tampon saktë?


Përshkrimi i procesit të detajuar në udhëzimet mbyllur në çdo paketë të tampona higjienike. Por jo gjithmonë përdorues kthehet në dorë në praktikë farmaci për shkak se këto produkte mund të shesë copë. Përveç kësaj, ju mund të huazoni një mik tampon, në qoftë se ju nuk ishin të gatshëm për situatën nxitës.

Para se të hyjë shtupë (me ose pa aplikues - nuk ka rëndësi), të jetë i sigurt për të larë duart tuaja tërësisht me ujë dhe sapun. Pastaj hiqni shtupë nga paketa pa hequr këmishë individuale. Nëse ju janë të tensionuara, ndjenja kur ju shkruani mund të jetë e dhimbshme, kështu që ju duhet për t'u çlodhur. Uluni ose qëndrojnë në mënyrë që të arrijë vaginës ishte e lehtë. Këmbët rrëshqitje pak, bending në gjunjë. Ju tani mund të shkarkojë shtupë individuale nga paketimi. Provoni nëse është e mundur mos e prekni sipërfaqen me duart tuaja. Tamponin konvencionale janë të paketuara në mbyllur plastike, dhe ata me një aplikues - një këmishë letër. Shkruani shtupë, duke shtyrë hyrjen e tij të lirë të dorës në vaginë. Siç shtupë administruar nuk duhet të ndihet dhe të japë siklet. Mos harroni të lënë jashtë kordonin e hollë që do të duhet për nxjerrjen e tampon përdorur.

Tani ju e dini se si për të futur një herë të parë tampon, kështu vështirësitë herën tjetër nuk do të lindin. Ndryshimi duhet të jetë e nevojshme, por jo më pak se gjashtë orë.

Si të thellë duhet të hyjë tampon?


Kjo është një çështje tjetër shumë e zakonshme që shqetëson, veçanërisht virgjëresha. Duhet të theksohet se cipë e virgjërisë është shumë elastike, kështu që procedura se si për të futur një tampon të paprekur, nuk janë të ndryshme nga e zakonshme. Caveat vetëm: për herë të parë më mirë të përdorni tampon të vogël me permasa me thithjen minimale. Tamponin injektohet në një thellësi prej rreth 10 centimetra të thellë dhe të mos lejojë asnjë gisht gjatësi apo aplikues.

Me ose pa një aplikues?
Dallimet specifike në tampona aplikues me ose pa atë atje. Ajo është produkt i ngjashëm higjienike, vetëm procedura e futur një aplikues tampon, pak më të ndryshme. Larja e duarve dhe të marrë një pozitë të rehatshme, Slide aplikues kapi nga mesi (në kryqëzimin e dy detaje kartoni). Vendin e saj ne drejtim te vaginë dhe të hyjë në qendër. Pastaj protolknite tampon në vaginë duke klikuar mbi pjesën e jashtme të aplikues. Nëse bëhet si duhet, ju nuk ndiheni. Nëse siklet procedura duhet të përsëritet me një shtupë re.

Nuk jam i sigurt se si për të futur një tampon pa një aplikues? Merrni një shtupë në dorën tuaj, futur atë në gishtin tregues (të mbajtur gishtat e mesme dhe të mëdha) dhe të hyjë në një gisht thellësi. Pastaj lani duart tuaja.
E rëndësishme të dini
Mos harroni se nata nuk mund të lihen në shtupë vaginë, edhe në qoftë se absorbency e tij të lartë! Për këtë qëllim, më mirë të përdorni Rondelet konvencionale. Me rritjen e temperaturës, diarre, të vjella, dhimbje të muskujve, dobësi, marramendje, inflamacion të syve apo skuqje të lëkurës menjëherë hiqni tampon dhe të konsultohet me një mjek për të shmangur sindromit të shokut toksik!