Si PCR për klamidia

Infeksion Klamidia është një sëmundje transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual. Intrigës kjo "sëmundje ngjitëse", është se ajo nuk ka manifestuar veten simptome të dukshme dhe është e vështirë për të zbuluar. Por nelechennom si klamidia shkakton sëmundje të mesëm femër të çon në varfëri dhe gabim.
Shtupë normale nga vagina apo uretrës nuk është në gjendje për të zbuluar klamidia patogjen. Klamidia jetosh dhe të shumëzohesh brenda qelizave, kështu që ata nuk janë në dispozicion për shumicën e testeve të zakonshme.

Si të bëni analiza PCR për klamidia?


Për të diagnostikuar klamidia duke përdorur një gamë të testeve laboratorike, më e rëndësishmja e të cilave është analiza e PCR. PCR saktë zbulon praninë e klamidia në trup përmes testimit të ADN-së materialit biologjik të qelizave.
PCR zbulon jo vetëm riprodhojnë në mënyrë aktive në fazën akute të tryhomatys Klamidia sëmundje, por klamidia fshehur kronike.

Si për të marrë një shtupë PCR për klamidia?


Në studimet shpesh marrin gjakun venoz të pacientit, por shpesh në praktikë antenatal shkarkimin gardh nga trakti gjenital. Analiza qira jo më herët se 3 ditë pas menstruacioneve. Material për analizë është marrë si një shpifje nga vagina, uretrës, mitrës. Pas scraping një grua mund të jetë një dhimbje gjatë urinimit, diktim lejueshme të vogël.

Si për të dhuruar PCR për klamidia?


Për të marrë rezultate të besueshme shtupë për klamidia, një grua duhet të duhet të përgatiten për analizë:

  • tri ditë para se analiza nuk mund të jetojnë jetën seksuale, përdorni qirinj, të bëjë douching;

  • duhet të braktisë ndonjë dezinfektues dhe agjentët antibacterial, vendore dhe lokale (të mos marrin antibiotikë, mos e përdorni higjienën intime, sapun antimicrobial);

  • 3 orë para se procedura nuk është urinoj.


  • Rezultatet e shpifjeve për klamidia nga PCR zakonisht janë tashmë gati brenda 1 - 2 ditë. Pavarësisht saktësinë e lartë të kësaj metode e diagnostikimit të klamidia, ajo është zakonisht shtesë dhe analiza të tjera.