Si për të matur temperaturën basal

Një mënyrë e thjeshtë dhe të përballueshme për të monitoruar dhe për të identifikuar shtatzënisë ovulacionit - masë temperaturën basal. Nëse ju dëshironi të bëhet me barrë, ose për të përcaktuar ditët e ovulacionit, ciklet menstruale të parregullta, të përdorin këtë metodë.

Përcaktimi i temperaturës basal nuk do të ndihmojë kur ju keni kohë nuk vijnë në muaj dhe kanë një dëshirë për të krijuar faktin e shtatzënisë, seks të pambrojtur u zhvillua, e cila mund të rezultojë në konceptim. Kuptojnë parametrat temperaturë basal se shtatzënia ka ardhur, mund të jetë vetëm në qoftë se ju bërë deri në këtë Listat minimale për më shumë se tre muaj. Një matje e vetme temperatura nuk japin asnjë informacion.


Metodat për përcaktimin e temperaturës basal

Ka disa metoda për të matur temperaturën basal, secila prej tyre ka avantazhet e saj, por duhet të përdorni vetëm një dhe vazhdimisht. Në metodën gojë maja e termometrit duhet të vënë nën gjuhën dhe gojën mbyllur, për të matur temperaturën brenda një kohe të caktuar. Metoda vaginal përfshin administrimin e një termometër në vaginë, rektale, respektivisht, në zorrën e trashë. Për të përcaktuar temperaturën basal, ju mund të përdorni termometër të rregullt dhe elektronike. Nëse ju zgjodhi i pari, për të marrë rezultatin që ju nevojitet shtatë minuta dhe vetëm një minutë beeps elektronike të gatishmërisë. Por, para se të tërheqë atë, prisni derisa numri ndaluar keq. Treguesit e temperaturës, duke pasur parasysh faktin se termometër përdoret për të jenë të ndryshme.


Së pari, të blej një termometër për zonën ku ju dëshironi për të matur temperaturën. Përdorni një termometër gjithmonë pa humbur asnjë ditë të ciklit menstrual. Kjo duhet të bëhet çdo mëngjes. Kërkesë e detyrueshme - nuk lëvizin dhe nuk dal nga shtrati. Ora Matja - 06:55 minuta. Rezultatet menjëherë djegur. Të jetë i sigurt për të vini re faktorët që mund të ndikojnë në temperaturën basal: sëmundje inflamatore, konsum alkooli, stresi, fluturimit, marrëdhënia mbrëmje, ilaçe, stërvitje dhe kështu me radhë D. E gjithë kjo e shtrembëron të temperaturave..


Indikacionet më të shtuar në orarin herë, kështu që ju nuk e harroni. Nëse jo, shkruani ato në mbrëmje, por të kujdeset për të ruajtur indekseve termometër. Nëse vlerat luhaten midis dy figurave, gjithmonë shkruani ulët. Kur temperatura duket e pazakontë për ju, kaloni ditë, rënie mundësi tjetër dhe pastaj vizatoni një vijë. Mundohuni të përcaktuar dhe të përcaktojë në orarin ndryshimet e temperaturës shkaktojnë.

Options temperatura basal

Për të lejuar tregues kuptimplotë duhet të masë temperaturën basal gjatë ciklit. Në të ndikon në nivelet e hormoneve të pranishme në gjak. Rregullimet e temperaturës për çdo grua individuale, kështu që unë nuk mund të emrit shifra specifike. Për të thonë saktësisht se a ka ndodhur ovulacionit ose konceptim, ju duhet të ndjekin orarin e temperaturës basal të paktën tre muaj.


Gjatë menstruacioneve temperatura normale është Tridhjetë e tetë gradë. Menstruacionet në fillim është rritur me siguri, por më pas reduktohet. Në fazën e parë para ovulacionit dhe normale nivelet e temperaturës basal jo më të lartë se 36,8 gradë. Ajo zvogëlon gjatë ovulacionit, por më pas arrin parametrat në 37,8-38,5 gradë. Kjo është një shenjë se ovulacioni ka ndodhur. Pas kësaj, temperatura mbetet e lartë - më shumë se tridhjetë e shtatë gradë. Kjo është normale. Uljen e temperaturës ndodh gjatë periudhës tjetër. Nëse ka pasur një konceptim, temperatura basal mbetet në 37,7 gradë.


Gratë që përdorin kontraceptivë oral, vlera e basal tableta ndikimit të temperaturës. Që ata të marrin nivele të përditshme hormoneve në gjak është gjithmonë për të njëjtën. Sepse temperatura basal regjistrohen në tabelë me njëri-tjetrin. Kjo mund të ndryshojnë, por rritet rëndësishme vërejtur. Kur një grua e ndalon marrjen e pilulës, orari i temperaturës basal kthehet në shifrat e mëparshme.

Në interpretimin e vlerave të temperaturës basal ju duhet të lajmërojnë rrethanat e mëposhtme:


gjatë gjithë ciklit të performancës së lartë apo të ulët,

Cikli është mbi tridhjetë e pesë ditë, ose të paktën njëzet e një. Kjo mund të jetë një shenjë e mosfunksionim ovarian foto klinike është plotësuar gjakderdhje vërejtur në mes të ciklit menstrual. Një tjetër opsion - një seri e qëndrueshme gjatë, manifestuar nga vonesat e vazhdueshme për më shumë se dhjetë ditë, ndërsa nuk ka shtatzënisë,
Faza e dytë më të shkurtër,
dobët manifestime të dukshme e ovulacionit ose anovulatory grafikë,
temperaturë të lartë në fazën e dytë mbetet më shumë se tetëmbëdhjetë ditë në mungesë të shtatzënisë,

Treguesit e temperaturës basal korrespondojnë me normë: ovulacionit ndodh, ka edhe një fazë, por gjatë vitit të konceptimit nuk do të ndodhë,
ngjitet mprehta dhe hedhje temperaturën basal.


Temperaturën e trupit basal gjatë shtatzënisë

Sot gjatë shtatzënisë temperaturë basal shpesh matet si ilaç ka një arsenal të gjerë të mjeteve laborator dhe diagnostifikim instrumentale. Por në disa raste, matjet e tilla janë të destinuara.

Matja temperaturën e trupit basal kryejë mëngjes duke futur një termometër në rektum. Gratë që janë të ballafaquar me problemin e jo për të mbetur shtatzënë, i njohur me procedurën. Temperatura basal tregon ndryshimet hormonale ndodhin në trup. Patologjia normale ndryshimet e temperaturës orar, e cila ndihmon në identifikimin e shkakut të infertilitetit dhe për të kryer trajtimin e duhur. Kur temperatura basal shtatzënia më e lartë se tridhjetë e shtatë gradë. Masa është e rekomanduar për gratë me një histori prej të cilave ishte kërcënimi i ndërprerjes së shtatzënisë dhe rasteve të humbura. Nëse temperatura bie, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj - ndryshimi hormonal mund të ndodhë gabim.


Kur shtatzënia informacion basal Temperatura në gjashtëmbëdhjetë-XX jave. Pastaj ai shkon poshtë, dhe vlera për diagnozën jo.

Pse të matur temperaturën basal

Matja e temperaturës basal ndihmon për të kuptuar nëse ka ardhur ovulacionit, muajin e ardhshëm, orari mund të ndryshojë në ciklin aktual, shtatzënisë.

Kjo është metoda më e volitshme e matjen e temperaturës për përdorim në shtëpi. Me një matjen e temperaturës konstante zbulon arsyen ai vonuar - ovulacionit vonë, shtatzënisë ose mungesa e tij, por është e rëndësishme që të planifikojë të reflektuar shifra reale.


Kjo metodë e matjen e temperaturës janë disavantazhet:

nuk jep informacion në lidhje me kohën e ardhme të ovulacionit, që nuk mund të parashikohet ofensivën e saj,
Asnjë informacion të saktë në lidhje me ovulacionit ndodhur - temperatura mund të rritet një herë, dhe pas disa ditësh, ai mund të jetë pothuajse nuk ndryshon nga ajo e fazës së parë të ciklit,
nuk ka të dhëna të besueshme për ovulacionit të plotë, edhe në qoftë se grafika shkojnë dvuhfaznыmy,
është e pamundur për të identifikuar funksionimin e korpus luteum - asnjë fazë të gjatë as nivelet e progesterone,

ka të dhëna për shkak të mungesës së ovulimit në qoftë se orari nuk reflekton në fazën e dytë, në të cilin rast ju duhet të respektojë. Nëse ovulacionit përcaktohet nga ultrazërit, një javë pas paraqitjes së saj duhet të testohen për progesterone. Nëse të dy rezultatet janë normale, këto Listat janë konsideruar tipar i trupit. Masa këtë temperaturë rast basal nuk ka kuptim, pasi ajo nuk është e informative.


Nëse çrregullime duhet të kuptohet se e vetmja arsye ata duhet të jenë jo vetëm temperatura grafik basal, edhe në qoftë se vëzhgimi është kryer më shumë se një muaj. Pra trajton një numër të madh të diagnozave të pasakta dhe trajtimi është kryer, e cila mund të dëmtojë grua të shëndetshme.


Nënshtrohet të gjitha rregullave të matjes së temperaturën e trupit basal mund të mësojnë shumë. Megjithatë, mbani mend se duke e bërë konkluzione të pavarura nuk duhet të duhet të deshifroj orarin e temperaturës basal mund të jetë me përvojë vetëm doktorin. Nëse matja e temperaturën e trupit basal duket e komplikuar se ju përdorni metoda të tjera në dispozicion të hulumtimit dhe diagnostifikim.