Si është konceptim

Gratë gjithmonë wondered se si konceptim ndodh dhe shtatzënia ndodh. Në këto çështje, shkenca moderne ka gjetur përgjigje për të cilat mund të gjenden në këtë artikull.

Si funksionon ovulacionit dhe konceptim?


Në femër trupit vezë të pjekur çdo muaj në vezore. Ajo është me anë të punës së hormoneve të cilat janë lëshuar në korteksin e trurit, gjëndrra e hipofizës. Për funksionimin e duhur të follicles në vezore janë formuar, nga e cila vjen vezë - një proces të quajtur ovulacionit. Dhe gjëndër formuar vetëm në një vezore dhe zëvendësit të djathtë apo të majtë çdo cikël. Pas ovulacionit është përgjegjës për formimin e korpus luteum dhe qëndrueshmërinë e saj.

Në trupin e mashkullit është formuar edhe nga qelizat e hormoneve seksuale quajtur spermës. Piqen në testiseve, dhe pastaj të kalojnë një shtojcë, atëherë të prostatës dhe fshikëzat seminale. Atje ata të përzier me një sekret dhe të formojnë spermalnuyu lëngshme e cila është përfshirë tashmë në procesin e fekondimit.

Si shtatzënia ndodh pas konceptimit?


Fekondimi mund të ndodhë vetëm gjatë ovulacionit në gratë. Pra, para se të flasim për t'u bërë shtatzënë nevojë të dini se si procesin e konceptimit.

Koha e ovulacionit është konsideruar një ditë në mes të ciklit menstrual. Mesatar është 14 ditë pas fillimit të menstruacioneve. Por, pasi cikli mund të zgjasë prej 21 deri 35 ditë, shifra mesatare dhe të merren parasysh 28 ditë. Ka përjashtime kur ovulacionit mund të ndodhin në ditët e tjera, raste të tilla për shkak të veçantive të trupit gratë e tilla.
Gjatë kësaj periudhe vëllimi i mukusit në mitër, e cila kontribuon në depërtimit të lehtë të spermës. Në të njëjtën kohë ka një këputje e gjëndër dhe vezë të pjekur shkon në tubën fallopiane, përmes vazhdimisht pulsating garzë në të, lëviz në mitër. Sperm penetron vezë dhe konceptim ndodh - nuk është një embrion që i jep për murin e mitrës dhe vetëm pastaj vjen shtatzënisë.

Sa i shpejtë është konceptim?


Është e rëndësishme të theksohet se koncepti pa ovulacionit do të ndodhë. Studiuesit zbuluan se qëndrueshmëria e vezës zgjat 12-24 orë. Vetëm gjatë kësaj periudhe fekondimi mund të ndodhë. Në qoftë se në këtë kohë nuk ndodhi asgjë, pastaj presin që të konceptimit mund të jetë vetëm në muajin e ardhshëm me një cikël të ri menstrual.
Në qoftë se koha provoi të favorshme, procesi i konceptimit ndodh rreth një orë pas farës shpërthim. Kjo është për shkak se në një mjedis mbështetës spermë të shëndetshme duke lëvizur me një shpejtësi prej 3 deri në 4 mm / min dhe "udhëtimin" e saj me vezën është rreth një orë.

Por kjo është e pamundur për të llogaritur kohën e saktë. Dhe për shkak të faktit se sperma në trupin e femrës mund të jetojnë një mesatare prej 2 deri 7 ditë në pritje të lëshimit të vezës, koncepti mund të ndodhë më vonë, gjatë këtyre ditëve.

Si mund të mendojnë se koncepti ka ndodhur?Si rezultat, lidhja e spermës dhe vezëve embrion është formuar, e cila shkon në mitër dhe në të njëjtën kohë është shpërndarja e saj. Shtatë ditë arrin në mitër dhe fillon hormon - Gonadotropin njeriut chorionic (hCG). Pasi që rritet në endometrium e mitrës, i cili siguron jetesën embrion. Në pyetjen se si për të përcaktuar konceptim mund të përgjigjen është: fillimi i procesit gruaja nuk mund të ndjehen të, dhe mëson në lidhje me shtatzëninë vetëm pas një periudhe vonesë. Por ka një mundësi për të mësuar në lidhje me atë pak më parë, disa ditë me qera test të gjakut për hCG. Pas ngjitjes së embrionit në mitër çdo normë ditë i këtij hormoni rrit në kohë.