Cili është reagimi i Wasserman

Praktikuar mjekësi për më shumë se një shekull, reagimi diagnostike Wassermann - një hulumtim të mirë-njohur. Zhvilluar nga mjek gjerman Augustit von Wassermann për të lehtësuar diagnoza e hershme dhe format joaktive të sifilisit, reagimi imunologjik menjëherë hyri në një sërë aktivitetesh mjekësore dhe provuar dobi të saj.
Çfarë e shkaktoi një vlerësim i tillë në mënyrë të qartë pozitiv i zbatimit të hulumtimit të mostrës gjakun e pacientit të diagnostikuar sifilis?

 • Nuk ishte një mjekët mundësia të konfirmuar diagnozën e sifilisit me një test të thjeshtë të gjakut për RW (Wasserman).

 • Rezultatet e trajtimit dhe efektivitetin e saj ishte e mundur për të kontrolluar duke përdorur një indeks të veçantë.

 • Për Wasserman pozitiv arritur të vendosë përfundimisht jo vetëm faktin e infeksionit, por rreth - kohë pas infeksionit.


 • Analiza e Wasserman gjakut


  Përfundimisht doli shumë nga mangësitë e testeve të njohura të gjakut. Nëse reagimi negativ Wassermann ishte zakonisht mjaft të sakta, rezultati pozitiv mund shpesh të shkaktohen nga arsye të tjera. Numri i arsyeve të mundshme për shkak të rreme pozitive me kalimin e kohës është në rritje të vazhdueshme.

  Reagimi pozitiv është vërejtur në disa sëmundje (malaries, tuberkulozit, lupus eritematos sistemik, leptospiroza, lebra, sëmundje të gjakut). Dhe, edhe pas vaksinimit apo infeksion akut viral.
  Në BRSS gjysmën e dytë të viteve pesëdhjetë të shekullit të kaluar Wasserman klasike reagimi gjithmonë cording e dy studime shtesë Lidhja - reaksion dhe reagim ENVER tsytoholevoy.
  Aktualisht, reagimi klasike Wassermann është përdorur. Megjithatë, zakon i vazhdueshëm, mjekët shpesh e quajnë si ndonjë reagim testet diagnostike të gjakut për sifilis.