Gjakderdhje të mitur

Shfaqja e gjakderdhje mitrës në gratë e çdo moshe - një dukuri normale që kërkon ndërhyrje mjekësore, si dëshmi e procesit patologjike. Kjo vlen në veçanti për të mitur mitrës gjakderdhje në vajzat - adoleshentët.

Gjakderdhje të mitur - esenca dhe arsyetNë moshën 18-vjeçare, e cila është përgjegjëse moshën e pjekurisë, shumë vajza të përballet me problemin e gjakderdhje të mitur. Kjo patologji është shkaktuar nga ciklit menstrual për shkak të balancimin hormonal. Por, në mosfunksionim ovarian, gjakderdhje yuvenylnoe mund të rezultojë nga sëmundje të tjera, të tilla si:


  • Anomalitë në zhvillimin gjenitale;

  • vitaminë mangësi - mungesa e ushqyesve, vitamina dhe minerale, zakonisht ndodh në periudhën e dimrit, pranverës, ose në mungesë të të ushqyerit;

  • stres dhe lodhje fizike;

  • komplikimet e sëmundjeve infektive.


  • Mitur ose siç quhen, mitrës pubertal gjakderdhje në adoleshentët mund të ndodhin në periudha të ndryshme të ciklit menstrual, ata janë ngatërruar shpesh me menstruacioneve aktuale. Në këtë rast vajza duhet të lajmërojnë një sasi në rritje të gjakut humbur. Por shpesh gjakderdhje përkojnë me menstruacioneve mund të fillojë në fillim ose në fund të ciklit, i cili në këtë mënyrë dukshëm endet.

    Natyra e gjakderdhje të mitur varet nga shumë faktorë, kryesisht në çështjen. Nuk janë të bollshme dhe jo të qëndrueshme gjakderdhje të mitur që papritmas të fillojë dhe në fund të shpejt të çojë në humbjen e madhe të gjakut dhe kanë nevojë për trajtim urgjent. Apo të gjatë, në disa raste, kohëzgjatja e deri në disa muaj, por jo aq të bollshme. Gjithashtu të çojë në anemi dhe pasoja të tjera të pakëndshme.
    Fakti qartë se shfaqja e gjakderdhje të miturit nuk duhet të neglizhohet, si provë e funksionit seksual dëmtuar dhe mund të vazhdojë të ndikojë në shëndetin riprodhues të vajzave.