Çfarë estrogjene në gratë

Çfarë e bën një grua me të vërtetë një grua? Në kushtet e hormoneve - estrogjene është, mungesa apo teprica e cila ndikon negativisht në shëndetin.
Pra, çfarë është e estrogjenit në gratë? Në fakt, një kombinim i tre hormoneve - estradiol, estron dhe estriol, të cilat ndikojnë në gatishmërinë e grave të mbajnë fëmijët dhe organi përgjegjës për funksionalitetin e sistemit riprodhues. Në trupin e femrës, këto komponente janë formuar në një masë më të madhe në vezore. Burrat gjithashtu kanë praninë e estrogjenit, edhe pse në një dozë të reduktuar, dhe ajo është e formuar në gjëndra veshkave.

Për këtë estrogjenit është përgjegjës?


Nëse estrogjenit një gruaje në volum të mjaftueshëm, ajo është shprehur në manifestimin e jashtëm të formave femërore. Kjo shifër në zhvillim "hourglass" - me një bluzë të ngushtë, zemrat shumë të mëdha dhe hips rrumbullakosura.
Por më e rëndësishmja, çfarë bën estrogjenit - është në zhvillimin e plotë të sistemit gjenital. Ata janë përgjegjës për:

 • zhvillimin e mitrës;

 • krijimi i mikroorganizmave të përshtatshme për formimin e fetusit;

 • zhvillimi i gjëndrrat e qumështit;

 • mundësinë e fekondimit dhe konceptim;

 • qëndrueshmërinë e fetusit.


 • Në përgjithësi, çdo gjë që korrespondon me estrogjenit hormon, është e rëndësishme në drejtim të lindjes. Në lidhje me këtë, mungesa e këtij hormoni konsiderohet si një problem shumë serioz mjekësor.

  Në qoftë se trupi i gruas kishte estrogjenit - çfarë të bëni?


  Me mungesën e estrogjenit në vendin e parë, ju duhet të kontaktoni mjekun tuaj për të med.diahnostyka është kryer dhe përzgjedhur trajtim individual. Shpesh mjekët përshkruajnë kontraceptive që përmban estradiol dhe komplekset tjera që ndihmon prodhimin e estrogjenit në trup. Edhe në rrjedhën e profesionistëve të specializuar hormonosoderzhaschee fonde.

  Çfarë prodhon estrogjenit? Përveç ilaçeve, të kontribuojë në zhvillimin e produkteve të saj ushqimore, për shembull:

 • qumështit dhe soje;

 • fasule;

 • lloje të ndryshme të mishit dhe peshkut vajra;

 • me perime - karrota, domate, lakër;

 • fruta - varieteteve të rrushit të kuq.


 • Këto produkte përfshijnë phytoestrogens - komponent natyror që lidhen me estrogjene dhe normalizes hormoneve në gratë.
  Si hormonale duhet për të monitoruar vazhdimisht, pasi kjo varet nga shkalla e shëndetit të grave dhe aftësinë e saj për t'u bërë një nënë.