Çfarë është ovulacionit në gratë

Cikli menstrual është një tipar i sistemit riprodhues të femrës. Ai fillon të krijohet rreth 12-14 vjet. Menstruacioneve vetëm pas një kohë të bëhet ciklike. Pubertet flet për mundësinë e gjetjes shtatzënë, por probabiliteti për këtë fakt ndikon në një numër të kushteve.
Pyetja se çfarë ovulacioni ndodh në shumë gra. Ky proces përcakton mundësinë e shtatzënisë.
Procesi i ovulacionit
Në fazën e parë të ciklit menstrual në vezore gjëndër e pjekur e një gruaje në të cilën veza zhvillohet dhe maturohet. Ovulacioni ndodh kur veza është e gatshme për fekondim, nga gjëndër dhe lëviz në tubat fallopiane. Nëse kësaj kohe ajo takohet me spermë, të mundshëm konceptim. E gjithë kjo është e shoqëruar me rritjen e mukozës së mitrës, zgjerimin e qafës së saj. Pra, gjatë ovulacionit - është një kusht i trupit të femrës kur ai ishte më i gatshëm për shtatzëni. Nëse në kohën e fekondimit nuk ka ndodhur, vezë lë shtresa endometrial me menstruacioneve.

Ka disa pika që janë të dobishme për të dini në lidhje me këtë periudhë:

 • oplodotvorytsya vezë mund vetëm gjatë natës - aq shumë sa që ajo mund të jetojë;

 • ovulacionit mund të mos ndodhin çdo muaj, madje edhe në gra të shëndetshme (zakonisht 1-2 cikle anovulatory në vit);

 • një proces i ndikuar nga faktorë të jashtëm të tilla si stresi, sëmundje;

 • në shumicën e rasteve e ovarian jashtë vetëm një vezë;

 • me moshën, numrin e cikleve pa ovulacionit në gratë rrit.


 • Simptomat e para subjektive të ovulacionit
  Ndonjëherë një grua mund të identifikojnë ndjenjat e tyre për periudhën e favorshme për konceptim. Kur ndodh ovulacionit e vajzës, atëherë vini re në vijim:


 • dhimbje barku (ato ndodhin kur breshëri gjëndër dhe vezë lë atë);

 • rritur aktivitetin seksual;

 • sepse ndryshimet hormonale mund të ndryshojë në mënyrë dramatike disponimin;

 • rritja e sekrecionet mukoze.


 • Por jo gjithmonë të besojnë këto karakteristika, pasi ata vetëm të transmetojë perceptimin personal.
  Përcaktimi i ovulacionit në temperaturën e trupit basal
  Kur vajza ngre pyetjen se si për të llogaritur ovulacionit, është e rekomanduar ndonjëherë për të aplikuar metodën e matjes të temperaturës. Për këtë mëngjes, duke përdorur të njëjtën termometër duhet matur në rektum. Kjo duhet të bëhet në të njëjtën kohë, kjo nuk mund të merrni nga shtrati, përndryshe rezultatet do të jenë të besueshme. Të gjitha të dhënat duhet të jenë të shkruar në fletore. Fakti që temperatura është vazhdimisht në një nivel. Dhe kur ajo bie, dhe pastaj të rritet - kështu që vajza fillon ovulating. Kjo metodë mund të ndihmojë të përcaktuar praninë e shtatzënisë. Por fakti që ajo nuk është mënyra më e besueshme, për shkak se rezultatet mund të ndikojnë në stres, aktivitet fizik.

  Testet farmaci
  Gratë që duan të bëhet me barrë, në kërkim të metodave më të besueshme për përcaktimin e periudhës të favorshme për konceptimin. Në barnatore testet për ovulacionit. Kjo mund të vërehet se një mënyrë efektive dhe moderne. Ajo konsiston në përcaktimin e nivelit të luteinizing hormon në urinë, e cila ngrihet disa ditë para lëshimit të vezës nga folikuli. Por kjo metodë nuk është i besueshëm, në qoftë se një grua ka një cikël të parregullt.
  Metoda Mjekësi
  Diagnostifikimi me ultratinguj - mënyra më e besueshme. Me atë që ju mund të përcaktojë saktësisht se çfarë gruaja është ovulating dhe ndërsa shanset e fekondimit. Ajo duhet të jetë brenda një cikël disa herë për të vizituar mjeku i cili do të jetë duke përdorur pajisje të respektojë dinamikën e rritjes dhe gjëndër tregojnë fillimin e një periudhe.

  Duke ditur këto mënyra, ne mund të përcaktojë se çfarë koha është mundësia e konceptimit. Por mos e përdorni këtë njohuri për të mbrojtur kundër shtatzënisë së padëshiruar, kjo është një mjet moderne të besueshme.