Çfarë është progesterone në gratë

Në gratë progesterone sekretuar luteum e vezore dhe gjëndra veshkave nga sinteza e kolesterolit. Niveli i saj është i prirur për të hedhur në fazat e ndryshme të ciklit menstrual të rritet në fazën e parë, duke arritur kulmin para ovulacionit, dhe në qoftë se shtatzënia është rritur më tej, dhe në qoftë se konceptim nuk ishte, pastaj zvogëlohet.

Çfarë ndikon progesterone?


Ndikimi i tij është i lidhur direkt me funksionin seksual. Ai është përgjegjës për një numër të proceseve që ndodhin brenda trupit të femrës:

 • stimulon rritjen e uterusit;

 • ostanovlyvaet cikël menstrual gjatë shtatzënisë;

 • krijon një mjedis të favorshëm në mitër për një vezë pllenohet;

 • merr pjesë në formimin e indeve dhe materiale kockave, ngadalësuar procesin e plakjes;

 • stimulon funksionin e tiroide;

 • ndihmon të luftuar stresin;

 • pengon zhvillimin e kancerit të gjirit, formacionet fybrokystoznыh;

 • ndihmon të rivendosur ton enëve të gjakut;

 • mban nivele normale të zinkut, bakrit dhe sheqer nivelet. • Çfarë bën progesterone?


  Niveli normal i hormonit të femrave tregojnë se pjelloria e saj nuk është e zhvlerësuar. Ajo ka standartet e veta të performancës për gratë shtatzëna, jo shtatzënë dhe nuk e përdorin kontraceptive orale, dhe gratë që marrin ato.


  Çfarë e bën progesterone?


  Progesterone në gratë tregon një konceptim të suksesshëm dhe menjëherë pas ovulimit endometrium përgatit mitrës për shtatzëninë. Nëse fazat e hershme të nivelit të saj është i pamjaftueshëm, rreziku i lartë i abortit. Gjithashtu, niveli i saj i ulët në fazën e dytë të ciklit kërcënon zhvillimin e fibroids mitrës, Endometrioza dhe sëmundjeve të tjera. Progesterone është përgjegjës për praninë e instiktit të nënës dhe përgatit gjëndrrat e qumështit për të prodhuar qumësht pas lindjes së fëmijës.

  Çfarë ka rritur progesterone?


  Arsyet mund të jenë disa:


 • Disponueshmëria shtatzënisë;

 • amenorrhea;

 • Shkelja e placentës;

 • gjakderdhje mitrës;

 • Cysts verdhë trupit në vezore.


 • Bashkëveprojmë me hormonet e tjera, progesterone është përgjegjës për shëndetin e grave në përgjithësi. Ai siguron një funksion kritike të grave - konceptimi dhe lindja e një fëmijë ndikon në ndjenjat e nënës dhe harmoninë e brendshme. Prandaj është e rëndësishme që të testohen rregullisht për të përjashtuar variacione në fertilitet.