Çfarë GHA në gjinekologji

Kur një grua është përshkruar hysterosalpingography, pastaj, natyrisht, të interesuar në pyetjen se çfarë të GHA në gjinekologji dhe çfarë ata kanë nevojë? Ky koncept do të thotë studimin e mitrës dhe tuba duke përdorur X-rrezeve. Kjo është bërë në mënyrë që të krijojë shkaqet e mundshme të infertilitetit në probabilitetin e fibroids submucosal, keqformime të organeve, tumoret e tubave fallopiane, ose procesi i formimit të mbështjelljes.

Si GHA?

Procedura HSG është mbushja e tubave fallopiane dhe mitra nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës me një zgjidhje të veçantë. Shpenzojnë atë në një bazë pacient i jashtëm, duke përdorur kateterin intrauterine tullumbace. Nëse ka pengimin e tubave fallopiane, ose patologji të tjera që është në mënyrë të qartë të dukshme në radiografitë apo pajisje me ultratinguj.


Përgatitja për GHANëse ju hysterosalpingography për mbajtjen, gjatë ciklit të ardhshëm menstrual duhet të mbrohen nga shtatzënia. Para se të kryejë procedurën e GHA, sjell gjak dhe shpifjeve. Mëngjes i GHA më mirë të mos pini ose hani. Gjithashtu për GHA është klizmë spastrim.


Shumë pacientë para pyetje interesante procedurës - e HSG lënduar? Kjo procedurë është referuar maloboleznennыm, por me rritjen e ndjeshmërisë ndaj dhimbjes duhet të konsultoheni me mjekun e tyre me pyetje anestezi. Anestezi lokale të jetë e mundur.


Pasojat GHANë rastet kur pas GHA krovyt, mos panik, pasi ajo është e zakonshme. Ajo duhet të jetë i kujdesshëm, nëse gjakderdhja është e rëndë ose zgjat më shumë se një javë të gjatë dhe të shoqërohet me dhimbje barku. Gjatë ethe mundshme afatshkurtër, por pas temperatura GHA duhet të kthehet në normale.

Komplikimet pas GHANë raste të rralla, gjatë HSG mund të zhvillojnë një reaksion alergjik ndaj materialit kontrast. Një reagim i tillë është e mundur në gratë me astmë të rëndë apo alergji ndaj kimikateve të caktuara. Ajo është gjithashtu e mundur mitrës përparim dhe gjakderdhje. Si rezultat, mund të zhvillojnë një infeksion dhe inflamacion.


Kur mund të merrni shtatzënë pas HSG?Ato gra që planifikojnë një shtatzëni shpejti pas HSG, procedurën e rekomanduar duke përdorur ultratinguj. Nëse pasojat do të jenë minimale, presin për fillimin e menstruacioneve të ardhshëm dhe pastaj planifikoni një shtatzëni.

Seksi pas HSG është i kufizuar vetëm në 2-3 ditë, pas së cilës ju mund të vazhdojnë të jenë seksualisht aktive në regjimin e mëparshëm.