Çka nëse unë jam shtatzënë

"Kur mësova se ajo është shtatzënë, çfarë duhet të bëjmë?" - Një pyetje, natyrisht, të shqetësuar për të gjithë ata që për herë të parë panë dy shirita në testin e tyre të shtatzënisë. Por mbi të gjitha është rezultat i një panik kur nëna shtatzënë është nën moshën 18 vjeç. Këtu nuk ka të bëjë me fëmijën e ju nuk e dini se si për të treguar pa prindërit dhe babai i një fëmije lajme të tillë.
Duket se unë jam shtatzënë, çfarë duhet të bëjmë?
Para se të shkoni në panik, është i sigurt në shtatzëni tyre. Një vonesë e vogël nuk mund të jetë rezultat i shtatzanisë në këtë moshë ciklit menstrual vetëm instaluar. Pra, për të filluar për të bërë disa analiza shtatzënisë ose kërkojnë kujdes antenatal, ku bëjnë analiza mbi hCG - ajo do të zbuluar praninë e shtatzënisë dhe kohëzgjatjen e tij.

Çfarë duhet të bëni nëse unë kuptova se ajo është shtatzënë?
Pasi shtatzënia është konfirmuar, ju vendosni për të lënë fëmijën ose të ketë një abort. Është e qartë se të kesh një fëmijë është një gëzim i madh në jetën e çdo gruaje, madje edhe aq të rinj. Por kjo nuk është gjithmonë e mundur për të mbajtur fëmijën, sepse fëmija duhet të sigurojnë kushtet normale që ka nevojë për ndihmë edhe prindërit e tyre. Prandaj është e nevojshme për të vlerësuar situatën, do të ndihmojë prindërit, babai i një fëmije dhe familjen e tij. Por të jenë të vetëdijshëm se në qoftë se ju mund të mbani fëmijën, atëherë ajo duhet të bëhet. Dhe kjo nuk është se jeta çmuar pak, edhe pse ajo sigurisht që është aq aborti mund edhe të ndikojë në shëndetin e grave. Dhe aborti në fillim më e rrezikshme, jo vetëm se është një stres të rëndë psikologjike, trupi i ri mund të reagojnë negativisht për ndërhyrje të tilla, të cilat më vonë çojë në probleme të ndryshme në këtë fushë, dhe ndoshta edhe shterpësinë. Pra, duke zgjedhur abortin nuk ka nevojë herë mendoj në lidhje me vendimin. Hack ngrohjes e momentit "djalë, madje edhe të bërtas prindërit dhe miqtë nuk e kuptojnë" dhe të vendosin për të hequr qafe fëmija është e nevojshme. Së pari, ju duhet për të qetësuar (po, situata është e vështirë, por jo një rast i izoluar, kuptova tjetri, pastaj gjeni dhe ju) dhe të bisedoni me të gjithë aktorët - prindërit dhe të dashurin e saj.

Si për të treguar djalë që unë jam shtatzënë?
Medituar çfarë të bëni nëse duket se jeni shtatzënë, sigurisht, unë dua të them të gjithë prindërit. Por ka edhe një frikë "në vend të kuptojnë atë, nuk e hedhin pas lajmeve të tillë." Në çdo rast, duhet të them, dhe madje edhe në qoftë se ju nuk e kuptoni vendimin që të ketë një abort duhet të marrë vetëm nëna shtatzënë. Si mund të thoni atij për këtë varet nga marrëdhëniet tuaja. Nëse një reagim pozitiv ka besim (dhe ky reagim ndodh në 98% të rasteve), është më mirë për të të treguar lajmin i lumtur me telefon. Pra, ju më e lehtë dhe nuk ka nevojë për të "mbajtur fytyrën". A mos presin që ai menjëherë gjen qëndrimin e tij përfundimtar për këtë rast. Në përgjithësi pa marrë parasysh se djali juaj të njëjtën moshë, ose më i vjetër se ju, për lajmet ndonjë partner të qenit femër e shtatzënisë së aksidentit dhe jo gjithmonë të këndshme. Prandaj, ai merr kohë për të reflektuar në këtë lajm. Ndoshta për herë të parë dhe të folur fjalë të ashpra, jo mbi bazën e vendimeve të tyre për fatin e fëmijës së palindur. Shumica djemtë janë duke menduar për gjendjen e disa ditë, të vetëdijshëm për përgjegjësinë e tyre dhe nxitojnë për të mohuar vetes vajzën nga aborti. Por edhe në qoftë se djalë është krejtësisht kundër, të bisedoni me prindërit dhe të mendojnë të njëjtën gjë, ju doni këtë fëmijë.

Si për të treguar mom dhe baba për shtatzëninë?
Shpesh prindërit dëgjuar se vajza e tyre e mitur është shtatzënë, caktoni skandale shkatërruara duke folur për të ardhmen, dhe gjëra të tjera të pakëndshme. Gjëja kryesore në këtë pikë nuk do të dorëzohej ndaj emocioneve, për të mundësuar prindërve të "tretet" lajmin. Shumica e prindërve pas meditimit të përbashkët dakord se një vajzë nevojë për mbështetje, nëse ajo vendos që të ketë një abort apo mbajtur fëmijën. Tërhiqe prindërit me një histori në lidhje me situatën e tij nuk duhet parë e di, kuptuar dhe pranuar para (jo të marrë) pozicionin tuaj të re, në çdo rast, do të jetë një siguri, ju do të dini që ju jeni duke pritur për ndihmë nga askush, pasi ai është e vlefshme.