Çfarë është hysteroscopy në gjinekologji

Hysteroscopy - një manipulim diagnostike, gjatë së cilës të shqyrtojë qafën e mitrës, murin e mitrës dhe goja e tubave fallopiane. Hysteroscopy terapeutik dhe diagnostikues, në të cilin kryhet largimi shtresë hyperplastic endometrium, submucosal myomatoznoho nyje ose polip quajtur histerorezektoskopiya (hysteroscopy operative).
(Studim diagnostik pushtuese e zgavrën e barkut) Ndonjëherë laparoscopy dhe hysteroscopy kryer në të njëjtën kohë. Në këtë artikull ne do të shikojmë se çfarë dhe si hysteroscopy kryhet qafën e mitrës, mitrës dhe muret e saj, dhe të marrë në konsideratë tregues dhe contraindications për të.Si është hysteroscopy?
Procedura Hysteroscopy kryhet në spitale të specializuara ambulatore pas trajnimit të veçantë. Ju duhet të kalojnë teste: testin e gjakut, shpifjeve qafës së mitrës, gjak nga një mënyrë për HIV dhe hepatit B dhe C. Me metodat e hulumtimit shtesë të kryera gjoks X-ray, EKG, ultratinguj e legenit me sondë vaginale.
Shumë pacientë pyes për hysteroscopy apo lënduar atë? Procedura kryhet nën anestezi të përgjithshme. Pacienti është një karrige gjinekologjike, pasi pacienti është administruar anestezi, gjinekologe kryen zgjerimin e mitrës dhe të hyjë në mitër instrument të veçantë - hysteroscope. Për dukshmëri më të mirë të mitrës përmes hysteroscope ushqyer kripur (NaCl 09% ose 5% solucion glukoze). Falë ngritur nën zgjidhje presion mitrës zgjerohet, duke lehtësuar diagnoza.Hysteroscopy - dëshmitar
Procedura ekzaminim endoskopik i mitrës (hysteroscopy) të kryejë të dy gratë e reja dhe në moshën e rritur. Në çdo rast, kjo procedurë mund të caktojë vetëm një mjek me përvojë. Metoda hysteroscopy ka shumë dëshmi. Këto përfshijnë:

 • dyshimi i hyperplasia endometrial, submukoznaya fibroids mitrës, Endometrioza, trupin e mitrës;

 • mitrës gjakderdhje në para - dhe postmenopausal gratë;

 • anomalitë Struktura e mitrës;

 • histori të gjatë pjellori - në raste të tilla hysteroscopy kryhet me catheterization Tubali, në të cilën administrohet materiale kontrast. Procedura kryhet nën drejtimin ultratinguj, dhe kontrasti që do të dërgohen në zgavrën e barkut.
 • Kundërindikimet hysteroscopy
  Pavarësisht sigurinë relative të manipulimit, ajo ende ka një numër të contraindications. Këto përfshijnë:

 • çdo infeksionet në trup;

 • shtatzënia e dëshiruar zhvillon;

 • sëmundjet inflamatore të organeve të legenit në fazën akute;

 • rezultat i keq shpifjeve nga qafën e mitrës.
 • Hysteroscopy apo laparoscopy - e cila është më e mirë?
  Nuk mund të them se ajo ishte më e mirë se metodat e tjera, sepse secili prej tyre ka indikacione e veta, dhe shpesh ata të shkojnë të përkryer. Kështu, kur hysteroscopy është kryer ekzaminimin dhe trajtimin e problemeve intrauterine dhe laparoscopy na lejon për të studiuar dhe trajtuar mitër, tuba dhe shtojca e barkut. Të dy procedurat terapeutike dhe diagnostikuese përdorur me sukses në zbulimin dhe trajtimin e infertilitetit.  Kështu, këto teknika endoskopike si laparoscopy dhe hysteroscopy është një arritje e vërtetë e mjekësisë moderne që është përdorur me sukses në diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të sistemit riprodhues të femrës. Të dy manipulimet janë kryer nën anestezi të përgjithshme, kështu që pa dhimbje.