Çfarë Histologji në gjinekologji

Histologji në gjinekologji është një testet thelbësore diagnostike për shumë sëmundje. Kuptuar se çfarë Histologji në gjinekologji, ndihmon transkriptin e afatit. Fjalë për fjalë doktrina e indeve. Kjo është, me anë të këtyre manipulimeve diagnostikuese, është e mundur për të kuptuar se si indet, përbërja celular se trupi dhe identifikimin e ndryshimeve patologjike në nivelin e indeve.

Kur Histologji duhet të bëhet?


Në gjinekologjisë Histologji Analiza tregon përbërjen qelizore e materialit, të marra për kërkime. Ajo është gjithashtu mënyra më e besueshme për të konfirmuar praninë e inflamacionit, i mirë apo sëmundje malinje.

Tregues për ekzaminim histologjik janë kushtet e mëposhtme:

 • aborti (për të përcaktuar shkakun);

 • të përcaktojë karakteristikat morfologjike të formimin e tumorit;

 • Diagnoza e patologjisë qafës së mitrës;

 • materiali i përftuar gjatë scraping të mitrës;

 • papyllomatoznыe arsim të largët dhe polyps.


 • Shpesh rezultatet e Histologji varet nga zgjedhja e taktikave mjekësore. Bazuar në sa më sipër, bëhet e qartë se pse bëni Histologji, dhe se sa e rëndësishme është rezultati.

  Thelbi i Histologji
  Tani të shohim se si për të bërë Histologji në gjinekologji dhe të vlerësojë rezultatet e një studimi. Faza kryesore:

 • Mbledhja e materialit për hulumtim. Kaloni birë ose arsimim nën ultrazërit apo direkt "këpusë një copë pëlhurë.

 • Fixing materiale provë me zgjidhje të veçanta. Kështu, biomaterial kompakt, duke e bërë më të lehtë fazat e mëtejshme. Dhe kjo e pengon kolapsin qelizat.

 • Trajtim parafine dhe pas shërimin, me një mjet të veçantë të bëjë shkurtime mirën.

 • Ngjyrosje ngjyra prerë.

 • Në fazën e fundit materialit bazë nën studim në mes të qelqit dhe të shqyrtohet nën një mikroskop.


 • Kështu, shumicën e kohës është shpenzuar në materiale trajnimi. Për shkak të gjithë listën e manipulimit të kërkuara është interesante për të parë se sa kohë të bëjë Histologji, dhe sa të presim rezultate. Nuk është një Histologji urgjente, e cila është bërë nga një orë në një ditë. Por standardin, i cili zakonisht zgjat për 10 ditë më shumë i zakonshëm që përdoret. Analiza Express është përdorur gjatë operacionit kur Histologji varet nga rezultati i vëllimit të ndërhyrjes.