Çfarë ndodh nëse një tampon mbërthyer

Shumë vajza nuk e përdorni tampona nga frika se tampon mund të merrni mbërthyer ose ai shkëput shter kordonin dhe për të marrë shtupë do të jetë e pamundur. Por shumica e atyre që përdorin tamponin nuk e kuptoj se si mund të ketë probleme në mënyrë që të merrni një tampon për shkak se ata kanë inconveniences të tilla nuk lindin. Megjithatë, ka disa nga ato me fat ", të cilët ankohen se ata nuk e dinë se si për të tërhequr një tampon për shkak se ajo është mbërthyer në vaginë. Gjërat për të bërë në këtë rast, të drejtuar për gjinekologu mund të merremi me këtë problem veten time?

Çfarë ndodh nëse një tampon mbërthyer?


Si të merrni shtupë nëse mbërthyer, çfarë duhet të bëjmë? Shpesh vajzat që janë përballur me një problem të tillë, fillojnë të panik, muskujt lemeri vaginale shtrydhur tampon tashmë jammed është për të marrë edhe më e komplikuar. Pra, gjëja e parë që bëni është për të ndaluar panik "Unë nuk mund ta tërheqë shtupë" dhe relaksohuni. Pastaj ju përpiqeni të tërheqë tampon, ulur në haunches e tij dhe butësisht potuzhyvshys. Zakonisht, pasi këto veprime tampon shkon në hyrje të vaginës, ku ajo lehtë mund të tërheqë duart tuaja, apo atë të vetëm. Nëse këto manipulime nuk ndihmojnë, ju gjithashtu mund të ulen, do të përpiqen për të tërhequr gishtin tampon hyrjen në vaginë. Duart para, sigurisht, nevojë për të larë.

Vështirësitë në marrjen e tampon mund të ndodhë në gratë me thonjtë të gjata. Ata më mirë të mos eksperimentojnë me futjen e gishtave në vaginë kështu që mund të shkaktojë një dëmtim serioz. Është më mirë që të përpiqen për nxjerrjen e potuzhyvshys tampon. Nëse kjo nuk ndihmon, ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj. Të bësh këtë menjëherë më mirë, sepse duke e lënë tampon në vaginë hedhur më shumë kohë që të krijojë një mjedis të favorshëm për rritjen e baktereve dhe krijimin e kushteve për fillimin e proceseve inflamatore.

Pse tampon mund të merrni mbërthyer?


Prodhuesit higjienike tampon na siguroj se nuk ka problem për përdorimin e tyre nuk mund të lindin. Dhe në qoftë se vajza ankohet "Unë nuk mund të merrni tampon", atëherë ka shumë të ngjarë se është faji i saj, sepse ajo nuk ka marrë parasysh rregullat tamponin higjienike që janë në çdo paketë. Megjithatë, ekziston ende mundësia e prodhuesit për shkeljen, por kjo është më shumë e lidhur me mashtrim, markave panjohur produkte higjienike. Në tampona tilla mund të vërtetë të vijnë off shkarkimit kabllo që do të krijojë vështirësi për marrjen e një tampon. Por, siç u përmend më lart, zakonisht nuk ekstrakt tampon nuk është problem nëse ju bëni çdo gjë të drejtë. Çfarë veprimi i gabuar mund të bëjë probleme në këtë fushë?


  • Nëse ekstrakt shtupë lënduar, më shumë të ngjarë se është për shkak se ajo nuk është zbuluar plotësisht. Në këtë rast, ju duhet të prisni pak kur tampon është i ngopur plotësisht me të, ajo mund të jetë në mënyrë të sigurtë të nxjerr. Dhimbje gjatë nxjerrjes shtupë mund të lindin nga përdorimi i tamponin absorbency më të madhe se sa është e nevojshme, ose duke përdorur tampona për higjienën e përditshme. Në këto raste, nuk tamponin bëjnë prosyakaty, ju keni nevojë për të ndryshuar ato çdo 4-6 orë, dhe në arkë dorëzojë dhimbshme.

  • Ndonjëherë vajzat thonë se "unë nuk mund të tërheqë shtupë dytë, ai ka humbur." Në këtë rast, kthehet dytë shtupë paraqiti nevojën më të thellë dhe të shkarkimit kurrizit është plotësisht në vaginë. Për këtë "humbur" higjiena duhet të shtrihet muskujt e vaginës ose ulur, ose gisht butësisht të hyjë në vaginë, fuqinë dhe shkarkimit të gjetur atë të tërheqë një tampon. Dhe në të ardhmen mos harroni - përdorni tampona, ndërsa 2 nuk janë të lejuar për të mbrojtur nga nevoja rrjedhje për të përdorur ose më shumë tampona absorbency apo copë litari shtesë krah.

  • Gjithashtu tampon me sos kurrizit mund të futet thellë në vaginë nëse ajo harroi të tërheqë tampon para se të hyjnë të ri ose në qoftë se ka vendosur që të ketë marrëdhënie seksuale gjatë menstruacioneve tampon nga brenda. Në mënyrë të qartë, nuk është e nevojshme për ta bërë këtë.