Gunga në gjirin seksual

Çdo ndryshim në sipërfaqen e aparatit gjenital të jashtme femra të na shkaktojë shqetësim për shkak se ata mund të jenë simptomat e shumë sëmundjeve të rrezikshme. Dhe për trajtimin e tyre efektiv nevojë për të diagnostikuar dhe për të identifikuar shkaqet e formimit.

Gunga në gjymtimi gjenital femëror - shkaqet e mundshme: • Inflamacion i gjëndër e flokëve.

 • Acarim lokale.

 • Bllokim e gjëndra dhjamor.

 • Bartolini.


 • Më poshtë ne e konsiderojmë më saktësisht çdo faktor.
  Inflamacion i gjëndër e flokëve
  Kjo është arsyeja më e shpeshtë pse nuk është një përplasje e madhe apo buzët të vogla seksuale. Heqja e flokëve dhe depilim promovuar flokët i hyrë në mish në lëkurë, duke shkaktuar inflamacion shpesh fillon. Tumoret parë gishtat e vogla dhe pak hetuar. Përfundimisht kon mbushur me pleh të lëngët dhe në rritje. Nëse ju nuk ndalet inflamacion dhe nuk parandalimin e infeksionit, abscesi ia plas nën lëkurë dhe infeksioni përhapet në indet e afërt. Në këtë rast, gunga mund të duket rreth serbia.

  Acarim lokale
  Faktorët që shkaktojnë acarim të lëkurës të mjaftueshme:

 • rroje zonat intime;

 • liri cilësia e dobët;

 • higjienën personale e pamjaftueshme;

 • rroba të pakëndshme;

 • Regjimi pahijshme temperatura;

 • çiklizmit gjatë ose hipur, etj


 • Fillimisht Acarim manifestohet si skuqje dhe plagët e vogla, ajo do të zhduket vetë. Bashkimi me rezultatet e infeksionit në inflamacion purulent dhe abscesit. Ajo duket si një xhungë mbi organet riprodhuese femra dhe mund të shkaktojë dhimbje.

  Bllokim i gjëndër dhjamor
  Thatësi e tepërt të lëkurës ose të papërshtatshme higjiena çojë në ngushtimin poret dhe sebum nuk mund të dal. Si rezultat, gjëndër dhjamor vulosur përmbajtjen e tyre, dhe kjo gradualisht ndërton, duke e kthyer në një vulë nënlëkurës. Shpesh kjo duket si një gungë e madhe të ngurta në buzën e seksit që dhemb dhe nuk merr përsipër shqetësime të veçanta. Nëse një i fortë shtypur këtë përmbajtje wen mund të merrni jashtë, por për të kryer procedura nuk është i rekomanduar.

  Bartolini - kist gjëndër Labia
  Hekuri Bartolynovaya është rreth vaginës dhe si rezultat i shkatërrimit të gjëndrave ductless dhe indeve të parë duket gungë të vogël të dhimbshme në buzën e një gjinie apo të dy buzët e seksit. Agjentët e sëmundjes jane:

 • aureus;

 • gonokoku;

 • Trichomonas vaginë;

 • Coli Escherichia;

 • infeksione të përziera.


 • Ndonjëherë Bartolini është në mënyrë të pavarur, pas një kohë, dhe përplasem dhe ënjtje rreth saj zhduket. Në raste të tjera, Depërtojnë hekuri vulosur dhe të grumbullojë qelb, përplasem purulent formuar direkt brenda në gojë apo gjenitale për buzët gjenitale në prag të vaginës. Ndjekur absces, arsimi është shpesh shumë e dhimbshme dhe oozing.

  Gunga në gjirin seksual - trajtim


  Në rastet e inflamacionit të follicles flokët dhe acarim lokale të masave terapeutike janë ulur për zbatimin e antiseptics lokale apo antibiotikët. Është gjithashtu e rekomanduar më shumë vëmendje për higjienën personale dhe të veshin me cilësi të brendshme pambuku.
  Nëse përplasem ishte për shkak të bllokimit të gjëndër dhjamor - është më mirë të kontaktoni kirurg tuaj gjinekolog. Tumoret e tilla është e dëshirueshme për të hequr para inflamacion kirurgjike apo përdorimin e produkteve biodegradable.

  Trajtimi bartolynyta duhet patjetër të bëhet nën mbikëqyrje mjekësore. Skema zakonisht përbëhet nga heqjen inflamacion dhe deklarimin, e ndjekur nga drenazhimi i kist.