Szyszka vaginë

Ndonjëherë ndodh që një grua mund të aksidentalisht zbulojë në vendin e tyre intime (brenda ose në afërsi të vaginës) çdo formacion që i ngjan një kon, e cila mund të shoqërohet me dhimbje, apo të jetë krejtësisht pa dhimbje.
Reagimi i natyrshëm i grave në këtë situatë është frika dhe paniku. Në mënyrë që të mos torturës veten në dyshime dhe ndjenjat të kota, gruaja duhet të zbatohet sa më shpejt të jetë e mundur për të gjinekologu për diagnozën. Kjo do të ndihmojë të saj të ruajtur shëndetin e tyre fizik dhe mendor.

Shkaqet e kone vaginale


Gul në derë ose në murin e vaginës mund të jetë një manifestim i sëmundjeve të tilla si Bartolini, e cila është e lidhur me gjëndrën inflamacion bartolynovoy, të vendosura në fillim të vaginës.
Bartolini lind si pasojë e gonorre, mycoplasmosis, trichomoniasis. Szyszka rreth vaginës, mund të ketë vetëm një. Në bartolynyta tranzicionit plogët kronike mund të ndodhë shkarkimin purulent nga karakteri gjëndra.
Treat inflamacion kancerin bartolynovoy duke përdorur antibiotikë. Në disa raste ju mund të kenë nevojë kirurgji.

Pengesat në vaginë mund të jetë i vlon, pimples. Gjithashtu, ne mund të flasim për parauretryte, cysts vaginale, Urethral diverticulum.
Kist vaginal është zakonisht e vendosur në mur pasme të vaginës ose në qendër, ka një madhësi prej 1.3 cm dhe sjell dhimbje. Në prekjen e një kist qëndrueshmëri të butë xhelatinoz.
Në rast se e tëra është e vështirë, i lënduar, me rritje kohë në madhësi, ajo mund të jetë një tumor. Ajo mund të shoqërohet me gjendje e sëmurë dhe temperaturë të butë.
Kone pranë dhe brenda vaginës mund të jetë rezultat i lëndimit të trupit, të tilla si lindjes. Çdo defekt i shoqëruar nga lirimin e indeve mbresë, përcaktohen me kontakt si arra.

Ndonjëherë për grua e madhe mund të marrë qafën e mitrës, nëse ka ndodhur, për shembull, lënia jashtë e mureve vaginale. Kjo mund të jetë lindja ose kontabël të vazhdueshëm të ngarkesave. Në muret lëshim vaginale pjesë e jashtme e mitrës është afër hyrjes së vaginës dhe mund të ndjehen dorën. Për të rivendosur grua normale për t'u emëruar ushtrime të veçanta dhe fizioterapi.
Me sa duket, varg e shkaqeve të kone vaginal është mjaft e gjerë - nga më e thjeshtë për shumë serioze. Prandaj, çdo tumoret në organet gjenitale femërore gjithmonë duhet të kontaktoni një gjinekolog specialist për diagnostikimin në kohë dhe të fillojnë trajtimin.