Szyszka gjoks

Çdo grua e dytë sot ballafaqohet me një situatë ku një formë e gjoksit gunga, vula, gunga. Zakonisht këto simptome zhduken dhe të shfaqen në faza të caktuara të ciklit hënor. Kjo është për shkak të faktit se para dhe gjatë menstruacioneve në trupin e ndryshimeve hormonale që provokon vonesë në lëngun e gjirit. Ndonjëherë gungë në gji para menstruacioneve fillon të krijojë siklet, i cili skadon në disa ditë.
Nëse ju jeni një nënë e re pleqsh, dhe ju shfaq në vulën time kraharorit (të dhimbshme ose pa dhimbje), shkaku i formimit të saj, ka të ngjarë të bëhet një bllokim të kanaleve të qumështit, ngushticat qumësht. Në fazat fillestare të lehtë të përballen me këtë problem - të ndihmojë masazh dhe fasha me gjethe lakër. Kur situata është e komplikuar nga ethe dhe drejtimin, pa kujdes të kualifikuar mjekësor është e nevojshme. Problemi duhet të zgjidhet menjëherë, sepse qumështi i gjirit mund të "djeg", dhe fëmija juaj do të keni për të ngrënë një përzierje, dhe ju nuk mund të shmangur procedurat e dhimbshme për pastrimin kanalet.

Gratë duhet të jenë të vetëdijshëm se në qoftë se ka pasur një përplasje në gjoksin e tij, kjo nuk do të thotë se tumori është malinj. Rreth 90% e rasteve të kancerit kanë asnjë marrëdhënie. Megjithatë, gjetja në samoosmotre me gungë të vogël në gji, ajo duhet të informojë mjekun.
Shkaqet e kone
Siç u përmend, në shumicën e rasteve gunga shkaktojnë në tumor të gjirit është nezlokachestvennaya. Nezlokachestvennuyu mund të dallojë ndjekja tumor dinamika të ndryshojë madhësinë e saj. Nëse një gungë në gji në gratë është pak a shumë në varësi të fazën e ciklit hënor, çështja e arsimit nuk është i keq. Shpesh shkaktojnë gunga dhimbshme në gji janë fybrotsystyt. Kjo sëmundje veçantë për të ulur dhe për të rritur madhësinë e gunga. Për më tepër, një ditë ose dy para petë mujore zhduket.

Vula, gunga vështirë në gji mund të ndodhë në gratë e të gjitha moshave. Ndonjëherë shkaku është infeksioni, fibroadenoma, gjirit Fibrocystic, cysts dhe madje edhe lëndime. Këto tumore beninje trajtohen me sukses, por nuk ka gungë mund të quhet i mirë derisa mjeku i saj nuk e vlerësojmë!
Në cysts dhe abscese, tumoret, shkakton gunga të kuqe në gjoks, në gjoks dhe nipples mund të jenë tumoret yndyrore dhe neoplasms. Ish përfshijnë nekrozë yndyrë dhe lipoma gjirit. Më shpesh, këto subjekte të zhduket vetë pa kërkuar trajtim. Tumoret e gjirit mund të përfshijnë: adenoma, lyth yntraduktalnaya dhe kancer.

Vula në gjoksin e grave mund të jetë për shkak të bllokimit të enëve të gjakut, të quajtur thrombophlebitis. Një venë e madhe që është në përputhje shtrihet nga gjoks dhe sqetullat, mbyllur, duke formuar një mpiksje. Në këtë pikë, lëkura bëhet kuqërreme itchy, shtohet pak. Kjo sëmundje ndodh në gratë është shumë e rrallë, por kjo nuk përjashton mundur.
Masat paraprake
Mujore 7-10 ditë pas fillimit të menstruacioneve duhet të samoohlyad gjoks. Ju duhet të relaksoheni dhe butësisht prek gjoksin gjithë, duke përfshirë edhe dalë. Në shqyrtimin e prekje e majtë të gjirit të shpenzojnë dorën e djathtë, dhe në kundërshtim me muskujt e gjoksit nuk janë të tendosura.

Gjëja e parë që bëni, duke gjetur përplasem gjoks - të kërkojë një mjek të kualifikuar. Kjo çështje - mammologist kompetencë, por në qoftë se një klinikë juaj specialist atje, ajo duhet t'i referohet kirurg. Edhe sëmundjet më serioze të identifikuara në fillim të zhvillimit të tyre për të trajtuar.