Pse nuk breshëri gjëndër

Ndonjëherë ultratinguj mund të shikojnë foto kur në gjysmën e parë të ciklit menstrual rrit gjëndër nga e cila veza duhet të shkojnë, por jo duke shpërthyer. Pastaj vezore para menstruacioneve dhe nganjëherë më të gjatë mund të mbeten anэhohennoe formimin rrethore me një diametër prej 20-30 mm dhe 60-100 mm (kist ovarian folikulare).

Jo breshëri gjëndër - ShkaqetArsyet kryesore që gjëndër nuk është lusnuv - çrregullime hormonale me cikle anovulatory në femra. Në gratë e shëndetshme normalisht të jetë jo më shumë se 2 cikle anovulatory në vit, por në pubertet apo fillimin e menopauzës këto cikle mund të jenë të shumta. Gjëndër dominuese nuk ia plas dhe një rritje e estrogjenit, progesterone dhe mungesa në fazën e dytë të ciklit, kur nuk mund të ndodhë ovulacioni, dhe vendi është kist gjëndër folikulare.


Pse nuk breshëri dominante gjëndër?Arsyeja kryesore që veza nuk është jashtë gjëndër është një çekuilibër në mes të estrogjenit dhe progesterone. Jo gjithmonë me të vërtetë do të shkaktojë estrogjenit tepërt, mangësi progesterone por edhe të afërm, çon në formimin e cysts folikulare. Megjithatë, ka një numër faktorësh ngatërruar që mund të kontribuojnë në formimin e tyre:

 • lodhje kronike fizike dhe mendore;

 • dietë dhe agjërimi;

 • aborti;

 • Jeta parregullt seksuale me pushimeve të gjata;

 • sëmundjet gjinekologjike;

 • Kirurgji në organet gjenitale femërore. • Ndihma hov gjëndër?  Kur një grua zbulon se ajo folikulare cist, ajo zakonisht frikëson fjalën "kist", edhe pse, mbi të gjitha, për të tërhequr vëmendjen për madhësinë e saj. Cysts edhe madhësia më e vogël mund të shkaktojë çrregullim menstrual dhe për këtë arsye janë një ultratinguj në vend të shtatzënisë.
  Sigurisht, unë dua të di menjëherë se çfarë të bëni nëse gjëndër nuk ia plas dhe të formojnë një cist. Mjeku mund të përshkruajnë testimin për tumor shënuesve për të siguruar që kist vërtetën folikulare, sidomos menopauza e hershme. Vetëm me një rezultat negativ, përshkruajnë trajtim, edhe pse nuk ka gjasa atëherë këshillojnë se çfarë të bëni për të plasur gjëndër - ajo mund të shkaktojë thyerje ovarian, veçanërisht kur shumat e mëdha cysts.

  Nëse kist parë u shfaq në ciklin menstrual, progesterone është përshkruar zakonisht drogë dhe shpesh ajo zgjidh, dhe hëna fillojnë. Por, të mëdha ose të gjatë ekzistuese trajtim cysts mund të jetë operative. Por, mjetet juridike popullore, kur ka gjëndër breshëri, është më mirë që të mos zbatohen, dhe të gjitha trajtimi është bërë më e mirë nën mbikëqyrje të rregullt mjekësor për të shmangur ndërlikimet e mundshme.