Vaginë Pse itchy

Kruarje në vaginë - ndjenja të pakëndshme që mund të shoqërojnë sëmundjet e organeve riprodhuese femër. Kruar mund të jetë direkt brenda në vaginë apo në hyrje të saj. Kjo mund të ndodhë pas procesit të seksit ose urinimit.

Vagina itchy - çfarë do të thotë? • Së pari, ndjenjë itchy mund të ndodhë nëpërmjet mos higjienës banale intime, rrallë e ndryshojnë të brendshme, i veshur me vargjet, sintetike apo pantallona shumë të ngushta.

 • Douching shpeshta, aplikuar ointments ndryshme, qirinj efekt kontraceptiv mund të ndryshojnë microflora vaginale dhe, rrjedhimisht, të shkaktojnë kruarje dhe dëshirën për të zeroja këtë vend intim.

 • Kruhet mund të shkaktojë stres emocional, stresi, duke marrë medikamente të caktuara, përdorimi i një markë të caktuar të tamponin ose pads.


 • Nëse ju hiqni faktorët e acarim, kruarje të kalojë pa u vënë re.
  Por në disa raste shkakton kruarje nuk janë aq të padëmshme.

 • Çfarë itchy dhe i lënduar vaginë mund të flasin për ekzistencën e sëmundjeve të tilla nehynekolohycheskyh të tilla si diabeti, hypothyroidism, hepatiti, dështimi i veshkave, hekur mangësi anemi, leukimi, sëmundje Hodgkin.

 • Vaginës mund të shkaktojnë kruamje dhe gratë në menopauzë për shkak të hollimit të mukozës shkak të mungesës së estrogjenit në trup.

 • Nëse vaginës shumë itchy dhe ka djathë të bardhë dhe ndarjen e konsistencës, është e mundshme candidiasis - një sëmundje e shkaktuar nga një drozhzhepodobnыm kërpudhat.

 • Nëse vagina itchy dhe Labia janë ngjyrë kafe, të verdhë apo të bardhë shkarkimit, atëherë ndoshta kjo vaginosis.

 • Kruarje të vaginës mund të shkaktojë infeksione të ndryshme gjenitale, gonorre, Trichomoniasis, klamidia, herpesi gjenital dhe të tjerët.

 • Shkaqe të tjera të kruhet përfshijnë: cervicitin, lythat gjenitale, vaginitis, kraurosis, tumoret e vaginës dhe mitrës.


 • Çfarë ndodh nëse vaginë itchy?


  Nëse vaginë itchy, pa vonesë është e nevojshme për të kontaktuar një specialist. Për të përcaktuar shkakun e këtij fenomeni kërkon zbatimin e testeve të ndryshme laboratorike: strisho gjaku.
  Në çdo rast, trajtimi nuk duhet të vonojë për shkak kruarje të vazhdueshme do të çojë në fund të fundit për shkelje të integritetit të mukozës, e cila do të jetë e favorshme terren të mbarështimit për shumë baktereve patogjene dhe zhvillimin e infeksionit të ri.