Të fibroids më të rrezikshme

Fibroids mitrës janë tumoret beninje dhe hormonozavysymoy më e zakonshme në mesin e 30-40 vjeçare femrat e vjetra. Disa gra mund të jetojnë me fibroids nuk me mend se çfarë është ajo që ata, dhe të tjerët pas 30 vjet vuan nga gjakderdhje të shpeshta mitrës, dhe përfundimisht vijnë në kirurgji. Ne do të shqyrtojë nëse fibroids mitrës të rrezikshme për jetën dhe thikë.


Fibroids mitrës - është e sigurt?
Për të kuptuar se sa e rrezikshme fibroids mitrës, madhësive të mëdha, ju duhet të njoh veten me të gjitha simptomat e klinike të cilat ajo manifestohet. Në shumicën e femrave prania e nyjeve miomes nuk mund të tregojnë asnjë simptomë veten e tyre, dhe duke arritur një madhësi të caktuar, për të dhënë veten ndjerë. Kështu, një nga simptomat më të dukshme të fibroids janë:


 • gjakderdhje menstrual zgjatur dhe të rënda dhe mezhmenstrualnye që të çojë në anemi;

 • dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale;

 • zvarritje dhimbje në bark;

 • dështim e ciklit menstrual.


 • Të gjitha këto simptoma, nëse nuk trajtohet, rritet me moshën dhe mund të çojë njeriun në tryezë operativ.


  Nëse fijor mitrës rritet - është e rrezikshme?
  Kur fijor mitrës rritet në një madhësi të caktuar, kjo fillon të sjellë problemin më të madh grave. Për shembull, mitra e zgjeruar mund të zhvendosë organet ngjitur dhe pengojnë punën e tyre (kapsllëk dhe urinim çrregullime, sindromi i Cava inferior vena gjatë compression saj). Një aspekt tjetër i rrezikshëm është mundësia e degjenerimit të nyjeve beninje myomatoznoho në malinje, veçanërisht gjatë menopauzës.  Kështu, duke pasur parasysh simptomat klinike të fibroids mitrës, ne shohim se ajo është mjaft e rrezikshme. Kjo është e krahasueshme me kohë bombën që ka kohë të gjatë pa pushim, dhe pastaj të sjellë një surprizë e keqe. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të fillojë menjëherë për të trajtuar atë, dhe si të bëhet më mirë, tregoni mjekut.