Ajrit nga vagina

Arsyet për të cilat e ajrit vjen nga vaginë, është e natyrshme - ajo merr atje shpesh gjatë raportit seksual dhe pas përfundimit të saj, ajri vaginal vjen mbrapa. Ajri në vaginë nuk është një patologji, dhe për këtë arsye nuk kërkojnë trajtim. Megjithatë, ky fenomen është për shkak të dobësisë së muskujve gjenitale femërore, të cilat, nëse progresi i mëtejshëm, herët a vonë të çojnë në mosveprimi dhe humbjes së organeve të brendshme në legen, fshikëzës ngathtësi dhe sëmundjeve të tjera.

Pse ajrit vjen nga vaginë?Gjatë seksit, ajri vaginë pompohet penis - ajo punon si një piston, dhe pas marrëdhënieve seksuale, shtrirë dhe e mbushur me vaginës ajrit është ngushtuar duke ulur muskujve. Shpesh, ajri hyn në vaginë gjatë seksit nëse gruaja ka marrë dispozita Bozeman si ai merr në vaginë në sasi të mëdha në penis shpeshta vytaskuvanni dhe reduktimin e gjatësisë së penisit në vaginë.
Por gruaja në fjalë, çfarë vjen pas seksit ajër të zhurmshme që ishte në vaginë, dhe ai ishte aty, dhe madje edhe të shëndoshë është ajri e bën atë të ndjehen të vështirë. Nëse ajri del nga vagina pas lindjes, gruaja mund të dyshoni se një sëmundje në vetvete, por arsyeja këtu - muskujt dinjitoz që ndryshoi pas lindjes - më shumë ajër vjen nga vaginë pas seksit me dobësi të muskujve të vaginës në femra.

Si të merren me ajër "kënduar vaginë"?
Që nga dalja e ajrit nga vagina - nuk është një sëmundje, në qoftë se dalja e saj nga vagina pas seksit dhe tingujt në këtë formë, nuk e ngatërruar dy partnerë seksualë, pastaj të bëjë asgjë të detyrueshëm. Nëse ky fenomen shkakton siklet, ju mund të përpiquni për të ndryshuar sjellje dhe kendin e vaginës gjatë seksit, të paktën tërheq penisin nga vagina dhe të bëjë atë të qëndrojë më përhershme atje. Përveç masave të marra nga të dy partnerët, gruaja rekomanduar një sërë ushtrimesh për të forcuar muskujt e legenit kat.


  • Një ushtrim i tillë - muskujve tkurrje vagina nga koha në kohë në pjesën tjetër, ose për të shtrydh ato gjatë urinimit pezullimit të tij, dhe pastaj relaksoheni në mënyrë të përsëritur për disa sekonda.

  • Tjetër ushtrim - është se compression alternative e muskujt e vaginës, anusit.

  • Gjatë akti seksual mund të kryhet stërvitje të ngjashme - çikë për disa muskujt sekonda penisit e vaginës (jo perineum), dhe të njëjtat muskujt shtytje penisin jashtë.

  • Një tjetër ushtrim për të forcuar muskujt e vaginës - një mbledhje, kryerjen ngadalë përhapur gjerësisht me këmbët larg, duke mbajtur duart në rripin e tij, u ul, duke u përpjekur për të qëndruar në këtë pozicion për aq kohë sa të jetë e mundur, dhe pastaj të marrë pozicionin e fillimit.


  • Këto ushtrime të thjeshta mund të ju ndihmojë të shmangur momente të vështirë lidhur me lirimin e ajrit nga vaginës pas raportit seksual. Por më e rëndësishmja - Ushtrimet Kegel për gratë është parandalimi më i mirë i sëmundjeve që lidhen me lëshim të pjellorisë pas lindjes ose me moshën.