Organet e legenit në gratë

Ndoshta çdo grua ka mbajtur ndonjëherë me ultratinguj e pelvisit. Megjithatë, jo të gjithë e kupton se çfarë autoritetet në këtë moment dhe shqyrton patologjinë mjek që ajo mund të zbulojë.
Në këtë artikull ne shikojmë në strukturën e organeve femra legenit, ne paraqesim skemë, dhe të flasim e anomalive të mundshme në këtë fushë.

Anatomia e legenit femra


Për të filluar, ia vlen të përmendet se në legen një person i organeve të pranishëm, e natyrshme, dy gratë dhe burrat - është rektumit dhe fshikëz. Pastaj ne do të flasim për karakteristikat strukturore të organeve femra legenit dhe ata të cilët janë të njohur gjysma vetëm e bukur e njerëzimit.

Konsideroni organet e legenit femra në shembullin e skemës:

Prandaj, kjo kategori përfshin tubat fallopiane, mitrës dhe qafën e mitrës dhe vaginës dhe vezoret. Këto agjenci të inspektojë diagnostikimin me ultratinguj për sëmundjet e dyshuara të aparatit gjenital femëror, si dhe identifikimin e shtatzënisë të jetë e mundur.

 • Vagina. Ky organ është zakonisht rreth 8 cm, ajo është një pjesëmarrës i madh në marrëdhënie seksuale dhe lindjes së fëmijës bëhet pjesë e kanalin e lindjes. Brenda membranën mukoze vagina është e mbuluar me shumë folds, e cila lejon që ajo të shtrihet shumë për të luajtur fëmije të porsalindur nëpër kanalin e lindjes.

 • Vezoret përgjegjës për rrjedhën normale të femrave menstruale është se ato përmbajnë vezë, dhe prodhuar hormonet femërore seksuale - estrogjenit dhe progesterone. Përmbajtja e këtyre hormoneve në trup ndryshon ciklikisht gjatë gjithë jetës, kështu që rregullisht është maturuar vezë. Në rast të mos-shfaqjes së shtatzënisë janë hedhur poshtë nga trupi në formën e menstruacioneve të rregullta me një shtresë të endometrium, e cila është e përgatitur të pranojë një vezë të fekonduar.

 • Tubat fallopiane - një organ shumë i rëndësishëm i nevojshëm për konceptimin e një fëmije. Këto tuba janë dërguar nga vezoret në mitër dhe shpalosur në pjesën e saj të sipërme. Gjatë lirimin e një veze nga vezoret, qime në skajet e tubave fallopiane mund të kapur dhe për të dërguar atë në mitër.

 • Mitër - padyshim një nga organet kryesore të pelvisit në gratë, në dukje i ngjan një dardhë. Ajo është zhvilluar fetusit në mitër dhe ajo rritet me rritjen e saj në madhësi. Muret e saj janë të përbërë nga shumë shtresa të muskujve që janë shtrirë me shpejtësi gjatë periudhës së pritjes së fëmijës. Që nga fillimi i kontraktimet e muskujve të fillojë të bjerë ndjeshëm, duke shkaktuar kështu qafën e mitrës të rritet në madhësi dhe zbuluar, dhe fetusi është e mundur për të shkuar në kanalin e lindjes.

 • Së fundi, qafën e mitrës, në fakt, kjo është pjesa më e ulët që lidh vaginës dhe mitrës.


 • Nuk janë anomalitë e organeve të legenit në gratë


  Shpesh gjatë ultrazërit të organeve pelvike në gratë janë anomali të lindura të mitrës, domethënë, antlered, bualli, mitrës shalë dhe madje edhe ndarje të saj. Këto karakteristika mund të shkaktojë shterpësi, nevynoshuvanosti abnormale e fetusit, të kërcënuar abortin në çdo drejtim dhe kështu me radhë. D. Nëse i suksesshëm mbante një fëmijë në një situatë të tillë të caktuar pothuajse gjithmonë e ofrimit të planifikuar cezariane për gratë shtatzëna.

  Përveç kësaj, me ultratinguj mund të ndodhë dhe të fituar sëmundje të organeve pelvike. Më e zakonshme e tyre - është Endometrioza dhe fibroids.
  Endometrioza - një proces patologjik që shpesh i pengon vajzat e reja të mbetur shtatzënë. Në këtë sëmundje endometrium rritet jashtë mitrës, si në muret e saj dhe në vezore dhe madje zgavrën e barkut.
  Fibroids mitrës, në të kundërt, është zbuluar zakonisht në gratë në menopauzë. Kjo është një tumor beninj në femra dhe sistemi seksual kërkon të vazhdueshëm follow-up. Në shumicën e rasteve, trajtimi me mitrës, si dhe në Endometrioza është mbajtur nga një konservator, por të shpëtoj nga këto probleme mund të ndihmojë vetëm kirurgji.