Rishikimi në gjinekologji

Ekzaminimi gjinekologjik është i rëndësishëm në parandalimin e shumë sëmundjeve organe gjenitale femërore. Kjo është arsyeja pse secili nga seksi i bukur, pavarësisht nga mosha duhet rregullisht (të paktën një herë në 6 muaj), edhe nëse ajo nuk u mërzit nënshtrohen kësaj procedure (ose në klinika antenatal ose në çdo qendër mjekësore, ku ka ky profil specialist ).
Ekzaminimi në gjinekologji fillon me pyetje gruan, pastaj nën shqyrtim. Bazuar në këto të dhëna, nëse është e nevojshme, plani shqyrtimi i mëtejshëm i pacientit.

Intervista e mëparshme (sondazh)
Para se të fillojë ekzaminimin mjekësor, gjinekologu duhet të kërkojë gruaja disa pyetje. Së pari ai gjen nga data muajin e kaluar, kohëzgjatja dhe natyra e ciklit, mosha e fillimit të menstruacioneve që sëmundjet infektive dhe gjinekologjike pësoi grua, ajo jeton jetën seksuale, e mbrojtur nga ky numër i shtatzënive, lindjeve dhe aborteve ajo kishte.
Përveç kësaj, mjeku konstaton nëse gruaja dhe familja e saj mendore, endokrine, çrregullime kardiovaskulare, ku ajo punon, të cilat anëtarët e familjes. Përgjigjet për këto dhe të tjera pyetje të ndihmuar gjinekolog organizuan diagnozë të saktë.

Ekzaminimi gjinekologjik


Rishikimi në gjinekologji kryer në një karrige të veçantë në një pozicion horizontal mbi përdorimin e instrumenteve sterile.
Së pari, mjeku shqyrton vulvë, atëherë kryhet një rishikim në pasqyrë, "atëherë hetimi mitrës mjeku dhe shtojca (dmth tubat fallopiane në vezore).
Anketa "në pasqyrë" ofron një hyrje në mjetet vaginë e disponueshme plastike (të ashtuquajturat "pasqyrë"), ku muret vaginale përveç në anët dhe janë në dispozicion shqyrtim.

Ky lloj sondazhi nuk është kryer në gratë që nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale (IRS), kur ata nuk kanë shenja të sëmundjeve gjinekologjike.
Gjatë këtij shqyrtimi gruaja është më mirë të mos tendosje dhe të marrë frymë thellë dhe në mënyrë të barabartë në mënyrë që të mos ndërhyjë me gjinekologun për të kryer punën e tyre.
Kur shihet në pasqyrë "mjeku juaj mund të marrë një lengjet vaginale, shkarkimin nga uretrës dhe mitrës për analizë. Ajo gjithashtu mund të merret scraping kanalit cervikal për Citologjia mëvonshëm.
Mbaroi provimin instrumental, gjinekolog kryen bymanualnuyu prekje të mitrës me shtojca, që është probing mitrës, mitrës saj, vezoret dhe tubat fallopiane me dy duar. Kjo e mesme dhe indeksi gishtat e një dore mjeku fut në vaginë dhe nga ana tjetër e vë gruan mbi pubis. Gishtat obmatsuyutsya qafën dhe dora e vendosur në bark, ovaries, tubat fallopiane dhe mitrës trupit të.

Përgatitjet për ekzaminim gjinekologjik
Nëse një grua do të gjinekologu, atëherë ajo duhet patjetër të përgatiten për vizitën:

  • Për një ose dy ditë duhet të refuzojë marrëdhënie seksuale.

  • Në shtatë ditët e para të vizituar mjekun duhet të ndalojë përdorimin e ndonjë suppositories vaginale, sprays ose tableta.

  • Dy apo tre ditët e fundit dhe spryntsyuvatysya nuk ka nevojë për të përdorur mjete të posaçme për higjienën e vendeve intime.

  • Nevojë për të larë gjatë natës, në prag të studimit; mëngjesin e asaj dite nuk kanë nevojë.

  • Brenda 2-3 orë para se testi nuk ka nevojë për të urinuar.


  • Pas një shqyrtimi
    Pas kalimit ekzaminim gjinekologjik në gratë mund të ndodhin për diktim xhoko rozë disa orë; dhe të jetë e mundur duke tërhequr dhimbje në fund të barkut. Kjo është një situatë normale.
    Në qoftë se disa ditë pas fundit të përzgjedhjes inspektimit mjet, janë të bollshme dhe të gjakut, nuk ka dhimbje, ethe, ju duhet të domosdoshmërisht të shkoni te mjeku.