Low progesterone - shkaqet

Progesterone është quajtur shpesh hormon shtatzënisë. Që nga ajo ishte niveli i tij përcakton se shtatzënia do të vijë apo jo. Ky hormon është prodhuar në vezore dhe në veçanti korpus luteum.
Niveli i progesteronit në normale ndryshon në varësi të fazën e ciklit menstrual. Për shembull, në fazën e parë të numrit të saj të reduktuar, dhe kjo nuk duhet të konsiderohet si një gjendje patologjike. Faza e dytë e menstrual rritet norma cikël, si në këtë periudhë është rritja e korpus luteum.
Një gjendje në të cilën progesterone ulët

Është e njohur se nivelet e ulëta të progesterone në gratë mund të shkaktojnë dështime dhe shterpësi. Prandaj, ne e konsiderojmë më shumë shkaqet e progesterone ulët në trupin e një gruaje. Më shpesh kjo gjendje çon në sëmundjet e mëposhtme:

 • Sëmundje kronike inflamatore të sistemit riprodhues. Proceset e tilla tejzgjatura patologjike mund të çojë në një shkelje të sistemit të receptorëve për të reduktuar ndjeshmërinë e tyre ndaj hormoneve. Dhe inflamacion të vezoreve drejtpërdrejtë të ndërpresin procesin e ovulacionit, corpus luteum formimin dhe sinteza e hormoneve.

 • Sëmundje e sistemit hypothalamic-hipofizës, që të çojë në rritjen e formimit të balancimi Hormoni të LH dhe FSH.

 • Patologjia e korpus luteum.

 • Hormoneve tiroide të cilat gjithashtu ndikojnë në nivelet e hormoneve seksuale.

 • Aborti abort ose mund të fillojë një ujëvarë të çekuilibër hormonal.

 • Duke marrë medikamente të caktuara, veçanërisht përmban hormonet.

 • Mosfunksionim veshkave, të cilat mund të prodhohen sasi në rritje të androgens, të cilat do të "shtypur" hormonet femërore.

 • Frenim i rritjes intrauterine, ose "post-termi" shtatzënisë në disa raste që lidhen me nivele të ulëta progesterone. • Pasojat dhe Trajtimi
  Nivelet e ulëta të progesterone gjatë shtatzënisë mund të shkaktojë abort. Është e njohur se ky hormon parandalon zvogëlimin e muskujve të mitrës, dhe një rënie të mprehtë në nivelin e saj duket cramping dhe gjakderdhje, ky shtet përfundon në abort.
  Për të eliminuar shkaqet e progesterone ulët mjekimin e nevojshëm të sëmundjes dhe zëvendësimin themelor terapi duke përdorur drogë që përmbajnë hormon. Përdorim më të zakonshme Utrozhestan, Duphaston.