Ditë e rrezikshme për konceptimin

Në mjekësinë moderne, ka shumë mënyra për të shmangur shtatzëninë e padëshiruar. Një nga metodat e kontracepcionit, quhet konceptim kalendar, të cilat mund të vendosen lehtësisht, dy ditë të favorshme dhe e rrezikshme për konceptimin.
Çfarë konceptim kalendar?
Kjo metodë e llogaritjes së ditëve të sigurta ka një emër të dytë - metodë Ohyno-Knaus. Ajo është e bazuar në të kuptuarit e mekanizmit të ciklit të vet të gruas menstrual. Sipas kësaj metode, sperma zbatueshme në tubat fallopiane brenda 3-4 ditëve dhe vezë mund të pllenohet vetëm brenda 2-3 ditësh. Prandaj, para se vajza ditë para ovulacionit, ju duhet të shtoni 2 ditë para dhe 2 ditë pas. Kështu, kuti set 5 tydnevnoe - ditët më të rrezikshme të krijoj. Për shembull, në qoftë se një cikël vajzë është 28 ditë, në 11-16 ditë të shtatzënisë është shumë e mundshme. Në mënyrë që të merrni një garanci nuk rekomandohet për të shtuar 2 dhe 4 ditë në çdo anë.

Çfarë është besueshmëria e metodës kalendarik?
Mjekët zbuluan se besueshmëria e kësaj metode është një mesatare prej 30-60%. Kjo është arsyeja pse të mbështeten mbi të si metoda kryesore kontraceptive nuk është e nevojshme. Pengesë kryesore e kësaj metode për informatikë me ndihmën e ditëve më të rrezikshme për konceptimin, është fakti se cikli menstrual femëror duhet të jetë krejtësisht i rregullt. Në të vërtetë, shumë pak gra nuk ankohen për periudhën e përhershme. Vajzat e reja nga mosfunksionimi i vezoreve, ovulacionit mund të ndodhë në muajt e ndryshme në mënyra të ndryshme.

Krijimi i ditëve të sigurta duke matur temperaturën basal
Metoda më e mirë e llogaritjes ditë të rrezikshme për konceptimin, konsiderohet matjen e temperaturës basal. Get it mund të duke matur rektum, dmth rektumi. Për të marrë vlerat e duhura, ju duhet të kryejë procedurën në mëngjes, para momentit vajza ngrihem nga shtrati. Është e rëndësishme që trupi ka mbetur në pushim për të paktën 6 orë gjumë. Kjo është, në qoftë se ju merrni deri në natën në tualet, matje mund të japë gabim. Vlerat shënuar për 3-4 muaj. Në faza të ndryshme të ciklit të temperaturës basal është ndikuar nga ndryshimet hormonale tek gratë. Normalisht, në fillim të temperaturës ciklit menstrual nuk tejkalon 37 (364-367 gradë). Pak para fillimit të ovulacionit, temperatura shkon poshtë pak, dhe pastaj, në një kohë kur ajo ndodh, është mbajtur të qëndrueshme në rreth 37-372 mbi të deri në fillim të menstruacioneve (rreth 03 gradë). Në prag të temperaturës hënor përsëri duhet të reduktohet pak. Nëse kjo ndodh dhe temperatura vazhdon të mbajë në rreth 37 gradë më lart, ka shumë të ngjarë, veza u fekonduar dhe ka pasur një shtatzëni. Megjithatë, rezultatet e rritjes së temperaturës basal gjatë kësaj periudhe mund të tregojë praninë e infeksionit ose sëmundje të tjera.

Kështu, dita e ovulacionit, plus 3 ditë më parë dhe 3 - ditët kur probabiliteti i shtatzanisë mëvonshëm është shumë e lartë. Duke ditur këtë, ajo do të jetë në gjendje të lehtë të llogaritur ditët e rrezikshme për konceptimin.
Ditët e menstruacioneve - Siguria për konceptimin?
Relevance marrëdhënia seksuale gjatë menstruacioneve - një çështje mjaft e diskutueshme. Disa besojnë se është proces mjaft i nehyhyenychnыm. Disa gra, seksi në këto ditë, jep ndjenjë të veçantë dhe kënaqësi. Por mbi të gjitha ka mosmarrëveshje në lidhje me nëse është e mundur të krijoj këto ditë.

Sipas një studimi të kryer në klinikat gjinekologjike e shtatzënisë ektopike më shpesh ndodh në ato raste kur seksi ka ndodhur gjatë menstruacioneve.
Kështu, vajza, duke e ditur se çfarë ditë janë të rrezikshme për konceptimin, mund të bëjë një kalendar, në të cilin ato janë shfaqur. Kjo do të shmangë shtatzëninë e padëshiruar. Por mbështetet vetëm në metodë fiziologjike nuk është e nevojshme, për shkak se shumë shpesh rezultat i sëmundjeve të ndryshme, trupi i femrës mund të përjetojnë ndërprerje hormonal.