Pse pads përditshme

Në vitet e fundit, në sajë të progresit teknik jeta e gruas moderne është bërë më e lehtë dhe më të rehatshme. Me ardhjen e pads disponueshme pothuajse nuk ka nevojë për t'u shqetësuar në lidhje me pastërtinë e brendshme. Ky zbulim revolucionar bërë pjesë e jetës sonë dhe ne nuk mund të imagjinohet se mund të jetë ndryshe.
Nuk janë pads rregullta ditore. Përdorimi i përbashkët ndarësit e disponueshme bëra gjatë menstruacioneve, kur zgjedhja plentiful. Në ditët e fundit të menstruacioneve duhet të përdorin një pjesë të madhe, jastëk të mirë-thithjen është zhdukur dhe pastaj të vijnë në ndihmë të të ashtuquajturave tampona. Disa gra përdorin ato në mes të ciklit, gjatë ovulacionit, kur rritet përzgjedhjes natyrore. Me pak fjalë, shumica e grave pyetja se pse ne kemi nevojë pads përditshme sanitare, thjesht nuk do të lindin.


Llojet pads përditshme


Më popullore markave pads "çdo ditë", aktualisht ekzistuese në shitje - është gjithmonë, Kotex, Libresse, Bella, matur, Lidie, Naturella dhe të tjerët. Çfarë më mirë pads përditshme dhe se si ato ndryshojnë nga njëri-tjetri? Kanë dhënë varieteteve të tyre.
Pads përditshme mund të jenë:

 • me shtresa të ndryshme të lartë - ose ajo është bërë e jo të endura rroba, apo filmi plastik me perforations;

 • me përmbajtje të ndryshme të brendshme - celulozë presion dhe materiale sintetike;

 • salcë ose pa erë;

 • hollë ose të trashë (i pari duke u përdorur "për neto sigurisë", dhe e dyta - thithjen e substancave në ditët e fundit të menstruacioneve);

 • të ndryshme në formë - standarde drejtkëndëshe, me një kthesë në mes (anatomike formë) ose trekëndësh (për brekë Tanga);

 • me ose pa krahë;

 • e zezë ose të bardhë (shiten edhe mbushje ku në paketë të paraqesë dy ngjyra);

 • Madhësia standarde ose tipi "mikro", të cilat janë të bashkangjitur në fortesë panty;

 • kutia përgjithshëm ose çdo brez mbushur individualisht. • Sa shpesh për të ndryshuar linings përditshme?


  Pse vajzat të veshin pads përditshme? Të brendshme ka qenë gjithmonë të pastër dhe të freskët. Kjo është veçanërisht e rëndësishme kur nuk është e mundur për të ndryshuar kohën (në punë, në një parti, një udhëtim). Përdorni pads përditshme gjithashtu na ndihmon të shmangur sëmundjet e panevojshme që mund të lindin në një mjedis të favorshëm me lagështi për bakteret. Megjithatë, të jenë të vetëdijshëm se tamponin duhet të ndryshohet rregullisht, si dhe Rondelet konvencionale - çdo 4-6 orë.


  Mbushje e përditshme: për dhe kundër


  Pavarësisht nga lehtësinë e përdorimit të objekteve higjienike, shumë gra pyetjen nëse pads përdorim të përditshëm pa dëm për shëndetin, apo ata janë ende të dëmshme.
  Gjinekologët rekomandojnë përdorimin e pads "çdo ditë" vetëm kur është e nevojshme. Mos përdorni ato vazhdimisht për të shmangur zhvillimin e alergjisë dhe të ashtuquajturit "efektit serë". Alergji të pads të përditshme do të shprehet me simptoma të tilla si acarim të lëkurës në vendet intime, erë, kruajtje. Në këtë rast, pyesni veten se çfarë të zëvendësojë pads përditshme (pads të bërë në shtëpi garzë, indet natyrore, napkins) ose vizitoni shpesh dush.

  Sa për "efektin serë", kjo mund të ndodhë kur duke përdorur pads lirë me ngjitës të trashë poshtme kur hedhjen dhe, në përputhje me rrethanat, lëkura nuk frymë. " Për të shmangur këtë, përdorni produkte të cilësisë. Zgjidhni rondelë mundshme pa erë dhe të paketuara në mënyrë individuale dhe në kohë të ndryshuar ato, dhe ju kurrë nuk kanë probleme me përdorimin e tyre.