Mund virgjëreshat e përdorni tampona

Fillimi i ciklit menstrual - një ngjarje e rëndësishme në jetën e një vajzë, një fazë të re të pjekurisë dhe futjen e hershme të sekreteve të grave emocionuese të. Pavarësisht nga fakti se sot të gjeni më shumë informacion në lidhje me këtë fenomen nuk është punë, është më mirë në qoftë se ngjarja do të përgatisë të rinj vajzë mom. Ajo duhet të jetë formë e butë dhe të besuar për të folur në lidhje me atë që ndodh me trupin si ndryshimet që duket se ndjenja vajzë do të ndjehen gjatë transformimeve. Dhe, natyrisht, ne duhet të flasim për karakteristikat e higjienës në "ato" ditë.

Me pads zakonisht janë shumë të thjeshtë - vetëm duhet të zgjidhni markë dhe shkallën e përthithjes. Krejt ndryshe është rasti i tampona - këto higjienës u shpërndanë mite të shumta, nganjëherë absurde dhe të pabazuara. Por pyetja kryesore që shqetëson vajzat më të rinj - mund të jetë virgjëreshat e përdorni tampona?

Mitet e pafajësisë dhe tampona
Shqetësimet në lidhje me përdorimin e tampona vajzave në fillim të ciklit menstrual, kryesisht kanë të bëjnë me mundësinë e dëmit cipë e virgjërisë. Më shpesh ata janë të pabaza, pasi që 90% e vajzave cipë e virgjërisë është një diametër fiziologjike vrimë prej rreth 15-20 mm dhe trashësia maksimale e mundshme e jastëk është 15 mm. Përveç kësaj, gjatë muajit nën ndikimin e hormoneve cipë e virgjërisë bëhet më elastike, e cila zvogëlon rrezikun e këputje në minimum. Kështu, pyetja nëse një virgjërinë tampon humbur, ju mund të përgjigjem jo, kur duhet futja e tij.

Ekspertët nëse vajzat mund të përdorni tampona


Shumica gjinekologë nuk shoh problemi është se vajzat mund të veshin tampona. Por, pavarësisht nga ajo që prodhuesit pohojnë se tamponin madhësive të vogla mund të përdoret me menstruacioneve parë, mjekët ende rekomandojnë përdorimin e disa vite pas fillimit të saj. Deri në kohën e ciklit të bëhet e rregullt, sasia e shkarkimit - parashikueshme dhe ju mund të zgjidhni higjienën e duhur.
Lidhur mundur që të përdorin tamponin vajzat, mjekët gjithashtu nuk shoh pengesa, në varësi të udhëzimeve. Para se të futur një tampon, virgjër duhet të shqyrtojë me kujdes udhëzime të detajuara bashkangjitur për çdo paketë të produktit, duke detajuar treguar, në të cilën pozita dhe çfarë kënd duhet të administrohet shtupë. Për më tepër, ajo duhet të ndjekë rekomandimet e përgjithshme për përdorimin e tyre - ndryshohet çdo 4-6 orë dhe alternativ me pads.