Rrethprerja femër

Gjithkush e di se hebrenjtë dhe myslimanët të bëjë rrethprerjen për djemtë, por që ekzistenca e organeve gjenitale femërore nuk e kuptojnë çdo gjë. Pse vajzat synet, dhe kjo është - feja pafajshëm haraç apo barbarizmi, e cila përbën një kërcënim serioz për shëndetin e grave?

Si gratë rrethprerjen?


Ekzistojnë tri lloje të rrethprerjes, e cila e bën vajzat.

 • Rrethprerja e Faraonit . Kjo procedurë përfshin heqjen e plotë të klitoris, labia minora dhe ngushtimin e hapjes vaginale. Kjo e fundit mund të bëhet aq shumë sa që do të ndërhyjë me urinim dhe rrjedhjen e gjakut menstrual. Përveç kësaj, para se natën e dasmës vajza përsëri duhet të "shkuar nën thikë" - për të zgjeruar hyrjen e marrëdhënieve vaginë dhe seksuale u bë e mundur. Por pas këtij operacioni, lëkura humbet elasticitetin e vet dhe për këtë arsye të bëjë një grua në seksionin e lindjes cezariane.

 • Prerje . Operacioni është rrethprerja ngjashme Faraoni, por në këtë rast në hyrje të vaginës nuk është ngushtuar, vajza hequr labia dhe klitoris.

 • Suneti (rrethprerja pjesshme) . Operacioni përfshin heqjen e pjesshme të folds e lëkurës rreth klitoris - kapuç. Ky lloj i organeve gjenitale femërore konsiderohet i pafajshëm dhe madje edhe të rekomanduar nga shumë mjekë, sepse clitoris rezultati është i hapur, dhe për këtë arsye bëhet më i ndjeshëm. Ky operacion është praktikuar shpesh në vendet evropiane. Por vende afrikane (dhe komuniteteve etnike në mbarë botën) për disa arsye preferojnë dy lloje e para.


 • Pse rrethprerë vajzat?


  Është e vështirë të thuhet se çfarë gratë bëjnë rrethprerja ndoshta të gjitha varet nga vendi dhe kulturën. Ndërsa shumë menjëherë do të akuzojnë feja krijon traditat brutale dhe zakonet. Mos të jetë aq nxitim fe të urrejtjes fetare. Për shembull, rrethprerja femra në Islam nuk duhet, në fakt, dijetarët myslimanë kërkoi të ndalojë këtë praktikë barbare, sepse në Kuran nuk ka asnjë fjalë për nevojën e rrethprerjes. Dijetarët muslimanë kanë bërë edhe një apel ndaj autoriteteve të të gjitha vendeve, të cilat mësohen kërkesë që ndalon veprat femra rrethprerja, sepse kjo procedurë plagos gruan si fiziologjikisht dhe psikologjikisht.

  Por pse do gratë bëjnë rrethprerjen nëse feja nuk ka të bëjë me të?

 • Për të filluar për të thënë se në shumë vende afrikane, familjet e varfra nuk janë në gjendje për të edukuar fëmijët e tyre. Prandaj, informacion në lidhje me ritualet dhe traditat transmetuar gojarisht, duke bërë të mundur shfaqjen e gabimeve të ndryshme dhe paragjykimeve. Për shembull, rrethprerja femra të bëjë në Somali, të sigurt se ajo është e këndshme për Zotin. Dhe vajzat që kanë kaluar këtë procedurë, ishin të befasuar për të mësuar se feja nuk kërkon rrethprerjen femërore. Kurani është i vetmi përmendja (autenticiteti i të cilave nuk është konfirmuar) rrethprerja e pjesshme, ku gratë paralajmërojnë "shkurtuar shumë."

 • Roli i luajtur nga paragjykimet e ndryshme. Për shembull, shumë prindër besojnë se vajza që e mbajti klitoris do prostitutë. Dhe për të parandaluar këtë vajzë iu nënshtrua rrethprerjes. Gjithashtu, shumë njerëz që jetojnë në vendet afrikane, nga fëmijëria futur idenë se në qoftë se një grua nuk është rrethprerë, ajo është e prishur dhe nuk mund të jetë një grua e mirë dhe nënë. Përveç kësaj, duke ndjekur procedurën e rrethprerjes vaginës humb mundësinë për të shtrihet dhe pas lindjes nuk e humbasin formën e saj, e cila siguron burri duke marrë më shumë argëtim.

 • Në Nigeri Veriore dhe Mali grupet etnike të gjeni aparatit gjenital femëror të shëmtuar dhe për të hequr ato për arsye estetike.


 • Ajo rezulton se rrethprerja femër është e plotë nuk është vetëm e rrezikshme për procedurën e shëndetit, por edhe nuk ishte i justifikuar, traditë pa kuptim. Pas të gjitha, nuk ka shpjegim logjik për këtë të rrezikshme (shpesh rrethprerja është kryer pa respektuar standardet themelore shëndetësore -. Gërshërë ndryshkur, pa anestezi, duart e pista dhe kështu me radhë D.) të operacioneve atje, të gjitha justifikime më shumë si një përpjekje për të treguar një grua të një të ulët se burrat, situatës .