Labia Grave

Në strukturën e sistemit riprodhues të femrës rënë dakord për të siguruar organet gjenitale të brendshme dhe të jashtme. Brendshëm të përfshijë në mitër me shtojca dhe të jashtme - serbia femërore, portikun e vaginës, klitoris. Kjo dallohet zakonisht anatomike dhe llojet e buzët gjenitale femërore - të mëdha dhe të vogla.
Çfarë struktura duhet Labia?
Labia mëdha femra janë folds e lëkurës që kanë shtresë të gjerë yndyrë nënlëkurës dhe rrjet venoz. Roli i tyre kryesor është për të kontrolluar hendekun gjinor. Ky edukim të dhëna më të parandaluar depërtimin në infeksionit brendshëm organe gjenitale.

Në strukturën e labia femra ra dakord gjithashtu për të siguruar bartolynovы dhe gjëndra që janë të vendosura pothuajse në prag të 1 dhe 2 të tretat. Para dhe cik e pasme të ndërlidhura me anë të spikes (mëparshëm dhe buzët posteriore commissure). Në të dy anët e labia ekran të madh, dhe të sipërfaqes së tyre të jashtme është e mbuluar me flokë.
Labia vogël femra janë një lëkurë shumë të hollë folds. Ata janë të vendosur drejtpërdrejt nën madh. Buzë frontin e çdo cik para është e ndarë, duke formuar dy këmbët, të cilat pastaj bashkojë mbi klitoris të formuar prepucit të tij. Këmbët e pasme të vogla buzët e formojnë të ashtuquajturin klitoris fre.

Klitoris, nuk ka asgjë, por një penis rudimentare analog. Prandaj, kur ngjallur seksualisht, kjo arsimi bëhet elastike, duke rritur në madhësi, e mbushur me gjak.
Gjatë vaginës kuptojnë hapësirë ​​të vogël, e cila është e kufizuar në klitoris nga lartë dhe në anët - labia të vogël, poshtë dhe prapa - spikes tyre. Eva është poshtë cipë e virgjërisë, të cilat në thelb - lidhës membrana indeve, vulvë othranychyvayuschaya nga brenda.


Sa shpesh të prirur Labia sëmundje?

Duke marrë me mënyrën se femrat duken labia, konsiderojnë sëmundjet më të zakonshme që i prekin ata.
Vulvovaginal - ndoshta sëmundjet më të zakonshme e organe gjenitale të jashtme. Përfaqëson asgjë si inflamacion i labia vogla dhe të mëdha. Kjo rritje në madhësi gratë shikojnë, skuqje dhe ënjtje në buzët gjenitale që të bëhen të prekshme. Shkaku i kësaj sëmundjeje është kryesisht shkeljet higjiena intime.

Gjithashtu, mjaft shpesh në buzët gjenitale duket vlon, të cilat janë shpërthimet që ndodhin si pasojë e infeksionit. Ky lloj i arsimit vërejtur në sëmundjet më seksualisht të transmetueshme si sifilizi, gonorrea.
Kur bllokim e gjëndra dhjamor të vendosura mbi seksin buzët mund të zhvillojë një cist.
Në sëmundjet e mësipërme Labia janë përdorur shpesh në veneriane, infeksionet fungale. Për shembull, me candidiasis, për shkak të rritjes së shpejtë të kërpudhat ndodh labia kruarje që sjell siklet të madh të gruas.

Kështu, buzët e mëdha dhe të vogla, që kanë të bëjnë me organe gjenitale të jashtme, së pari të kryejë një funksion mbrojtës, duke parandaluar depërtimin e infeksioneve dhe patogjene. Këto formacione në shumicën e rasteve janë një sfidë për veten time, duke bllokuar rrugën e patogjene. Është shumë e rëndësishme për të vëzhguar higjienës, duke e bërë vulvë tualet çdo ditë. Në fund të fundit, çdo sëmundje pak më e lehtë për të parandaluar se sa për të trajtuar.