Estradiol - standard për gratë

Estradiol - një hormon femra, me të cilin është gjykuar në funksion ovarian. Ai është përgjegjës për rritje struktura që përcaktojnë karakteristikat sekondare seksuale të grave. Ju ndoshta pyes veten pse estradiol konsideruar estrogjenit "i madh" në gratë nëse ka dy hormoneve me karakteristika shumë të ngjashme? Fakti se veprimtaria e estradiol 80 herë më të lartë se estriol dhe estron së bashku! Prandaj, ajo është dozen e mjekut estradiolit mund të japin informacion të saktë në lidhje me gruan hormonal dhe të funksionit të saj ovarian.


Estradiol - standard për gratë


Është e drejtë të theksohet se shkalla e estradiol në gratë - një term relativ. Pas indikatorëve estradiol janë në varësi të rreptë në fazën e ciklit menstrual, dhe ata ndryshojnë shumë në shtatzëni.
Ne do të jetë pas estradiol treguesit rregullave në gratë dhe për të sjellë disa qartësi në lidhje me nivelet hormonale gjatë ciklit menstrual dhe shtatzënia.
Dita fillon fazën e hershme folikulare të ciklit menstrual - është gjëndër dominuese hormon. Ajo menaxhon rritje deri një nga vezët, e cila ynkapsulyrovana në gjëndër. Në mes të ciklit, kur një gjëndër është zhvilluar në mënyrë të mjaftueshme, ajo fillon të prodhojë estrogjenit. Pastaj, brenda 36 orëve të ovulacionit. Pas "rritur" vezë lë gjëndër, shpërthyer e përqendrimit të estradiol ulur ndjeshëm.

Rrjedhimisht, rregullat e estradiol në gratë:

 • Faza folikulare - 57-227 pg / ml;

 • predovulyatornaya faza - 127-476 pg / ml;

 • lyuteynyzyruyuschaya faza - 77-227 pg / ml


 • Kur një grua bëhet shtatzënë, funksioni hormon estradiol prodhimi merr placentë. Më poshtë është rregulla potyzhnevi estradiol në gratë shtatzëna.


  Rritja e estradiol në gratë


  Niveli i estradiol në gra është i kontrolluar nga një test të gjakut. Nëse treguesit e estradiol në trupin tuaj janë të larta - kjo tregon një problem me vezoret. Ndoshta ju keni një problem në lidhje me konceptimin ose trajtimit të fertilitetit rezultatet mbeten të pakënaqshme. Nëse ju jeni në trajtimin hormonal, është e rëndësishme që të informoni mjekun tuaj.

  Cili është rreziku i niveleve të larta të estradiol në femra?
  Ajo ka qenë provuar se nivelet e larta të estradiol në gratë është e lidhur shpesh me rrezikun e kancerit të endometrium (shtresa e brendshme e mitrës). Përveç kësaj, normat e larta në gratë estradiol e lidhur me rrezikun e pash dhe gjirit kancerit. Nëse ju vuri në dukje në njërën anë të trupit mpirje, skuqje dhe ngrohjes në një ose të dy gjinjve, ndryshimet në formën e dalë - sa më shpejt të jetë e mundur të vizitoni mjekun dhe të kthehen analizës estradiol.

  Reduktuar estradiol në gratë


  Reduktuar estradiol në gratë - një situatë nuk ndodh shpesh, mund të shkaktojë të rënda "dhimbje koke" në planifikimin e një shtatëzani.

  Siç kemi theksuar më lart se nivelet e larta të estradiol gjatë ciklit stimulon procesin e "plasaritje" proces gjëndër dhe ovulacionit. Si pasojë, në mungesë të estrogjenit, ovulacioni nuk ndodhë, dhe gruaja nuk mund të merrni shtatzënë.
  Shprehje klasik i dështimit estradiolit - sindromen policistike te vezoreve.
  Gjithashtu, pas përdorimit afatgjatë të kontraceptivëve orale, të cilat shkaktojnë nivele të ulëta të estradiol thins endometrium. Kjo pengon zbatimin normal të vezës së fekonduar në mitër.
  Për fat të mirë, nuk është një terapi e cila korrigjon nivelet e estradiol dhe ndihmon gratë të merrni shtatzënë.