Endometrium - normë në ditët e ciklit

Siç e dini, endometrium normale mitrës pëson ndryshime të vazhdueshme nga dita e ciklit menstrual. Ata janë të natyrës fiziologjike dhe normë për trupin e femrës.
Si ka trashësinë e shtresës së brendshme të mitrës gjatë ciklit menstrual?
Për të përcaktuar shkakun e sëmundjes së sistemit riprodhues, është themeluar me permasa normë endometrium, e cila ndryshon nga dita e ciklit.
Për llogaritje duke përdorur të dhënat me ultratinguj, ku dhe sjelljes inspektimin e shtresës së brendshme të mitrës. Qasja është nëpërmjet vaginës.

Në fillim të ciklit qelizat endometrial janë visualized në pajisjen monitoruar, pasi disa struktura të cilat nuk janë të qetë. Shpesh në këtë fazë trashësi jo më tepër se 05-09 cm. Tipar gjithashtu është fakti se ai nuk kishte shtresa e brendshme e strukturë të qartë shtresuar, v. Për. Qelizat nuk janë nivelet si normale.
Tashmë 3-4 ditë endometrium fillon të organizojë, v. Për. Qelizat kanë një strukturë të qartë. Megjithatë, ka një rënie të lehtë në trashësinë e rreshtim brendshme. Tani shtresë endometrial nuk i kalon 03-05 cm në trashësi.

Në 6-7 ditë ka një trashësi të lehtë tek 6-9 mm. Vetëm 10 ultratinguj ditë fillon të tregojë strukturë të qartë эhohennaya në pjesën e saj qendrore. Trashësi endometrial është 8,10 mm.
Ditën 10-14 shtresë është e barabartë me 9-14 mm. Në të gjitha këto fazat e sekretimit, endometrium ka një strukturë të ngjashme, vetëm rritje në trashësi. Pra, në ditën që ai arrin 18 10-16 mm, 19-23 - 20 mm. Pastaj, me trashësinë e 24-27 dite fillon të bjerë - për 10-18 mm
Pse është një shkelje e trashësi endometrial?

Sipas sipër, rritja e endometrium është një shtresë në ditët e ciklit drejt rritjes së saj. Megjithatë, në praktikë nuk është gjithmonë rasti dhe ka shumë arsye se pse trashësia e shtresës së brendshme të mitrës mund të ndryshojnë. Ajo mund të jetë:

 • Efektet dishormonal shkaktuara nga pamjaftueshmëria Luteal fazë të re;

 • Lëndimet endometrial të ndryshme (që rezultojnë curettage, kirurgji në organet e legenit);

 • hypohormonalnыe gjendjen kongjenitale, duke përfshirë mitër hypoplastic;

 • çrregullime të qarkullimit të gjakut të organeve pelvike, të cilat mund të jenë çrregullime të lindura apo të fituara.


 • Vetëm pas do të përcaktojë shkakun e çrregullimit, mjeku përshkruan trajtimin e bazuar në karakteristikat e individit dhe të tolerancës. Për të lehtësuar procesin, dhe përcaktimi i saktë i rregullave u hartua një tabelë në të cilën trashësi endometrial pikturuar në ditët e ciklit.
  Çfarë mund të shkaktojë abuzimin endometrial trashësi?
  Shumë gra pëson ekzaminimin për të përcaktuar trashësinë e endometrium, nuk e kuptoj pse ky opsion është e rëndësishme. Fakti që ajo është shtresa e brendshme e mitrës të përfshirë drejtpërdrejt në procesin e fekondimit. Kështu, në shumicën e rasteve, duke reduktuar endometrial shtatzëninë shtresë nuk mund të ndodhë, veza e fekonduar nuk mund të futur në mitër, që është refuzuar, një dështim në fazat e hershme.

  Përveç kësaj, endometrium sofistikuar është objektivi i infeksioneve të ndryshme dhe mikroorganizmave që mund të merrni në zgavrën e mitrës jashtë.
  Kështu, ky opsion është trashësia e endometrium luan një rol të rëndësishëm. Nga shteti i saj varet jo vetëm shëndetin dhe mirëqenien e grave, por edhe fakti, nëse ajo të jetë një nënë. Pra, kur planifikimin e shtatzënisë si endometrial kushtojnë vëmendje të veçantë.