Gjëndër dominante

Çdo vit, mjekët regjistruar më shumë raste të pamundësisë së grave për të pasur fëmijë. Zhvillimi i mjekësisë dhe teknologjisë, për fat të keq, ende jo plotësisht të kuruar të gjitha shkeljet e sistemit urogjenital njeriut. Gjithnjë e më shumë çifte janë të ballafaquar me nevojën e inseminimit artificial ose zëvendësimit, dhe gjithnjë e më shumë mjekët thonë se në lidhje me rëndësinë dhe nevojën për planifikimin familjar.
Në këtë artikull ne do të flasim për ovulacionit dhe gjëndër domynantnom, që do të thotë "gjëndër dominuese" është dy follicles dominuese (dy vezoret), siç dëshmohet nga madhësia ose mungesa e një gjëndër dominuese.

Ovulacionit dhe gjëndër dominante


Gjëndër - është një vezë depo. Në fazën e mesme e folikulit dominant në mënyrë të qartë të dukshme - kjo është më e madhe dhe zhvilluar më mirë nga të gjithë. Çdo muaj një vezë maturohet dhe përgatitet për fekondim - gjëndër rritet 15-20 herë, të mbushura me të lëngshme dhe breshëri (afërsisht 14 ditë të ciklit menstrual). Kjo plotësisht piqen dhe ia plas vetëm një nga shumë (10-15) follicles - të tjerët u ndal në faza të ndryshme të zhvillimit dhe vdesin. Kjo quhet ovulacioni.

Në rastin kur të dy vezoret janë duke u zhvilluar gjëndër dominuese, në mënyrë të përsëritur rrit probabilitetin e konceptimit të binjakëve. Shumë shpesh rezultat i stimulimit hormonal rritet follicles më dominuese, e cila ovulyruyut dhe pllenuar në të njëjtën kohë. Kjo shpjegon numrin e madh të binjakët dhe triplets lindur përmes fekondimit artificial apo pas stimulimit ovulacionit.
Ultratinguj për të përcaktuar gjëndër dominuese dhe monitorimit atë lejon mjekët për të vlerësuar gjendjen shëndetësore të femrave (aftësinë e tyre për të krijoj) dhe parashikojnë gjasat e shtatzënisë, duke treguar pjesën e poshtme të probabilitetit maksimale e konceptimit.

Si të rritet një gjëndër dominuese?


Metoda më e zakonshme moderne e stimulimit ovulacionit është terapi hormon, duke përfshirë klostylbehyta emërimit. Por, pavarësisht popullaritetit të shfrenuar, përdorimi i saj nuk është e justifikuar gjithmonë. Për më tepër, disa gra përdorin atë absolutisht nuk mund. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme që të jetë i sigurt për të mjekëve dhe prania e emërimit argumentet e tij të mjaftueshme për drogë fuqishëm. Është e njohur se efikasiteti më i lartë do të thotë më të lartë gjasat e efekteve anësore të padëshiruara dhe më e larmishme dhe më serioze se ata janë.

Mos harroni se përzgjedhja do të thotë për të stimuluar ovulacionit dhe Farmaceutike drogë zgjedhura thjesht individuale, në çdo rast nuk mund të përdoret pa stimuluar mbikëqyrjen mjekësore të hormoneve.
Shumë gra vuri në dukje dinamikën pozitive të caktimit të kursit dhe të marrin vitaminë acid folik.

Pse nuk ka ndonjë gjëndër dominuese?


Arsyet që nuk gjëndër dominuese maturohet dhe ovulacionit mund të ketë disa:

  • «Fjetur» vezoret kur follicles nuk zhvillojnë dhe nuk ovulacionit;

  • shkelje e gjëndër kur ai rozvynuvshys një fazë të veçantë pushon të rritet dhe regres, duke rezultuar në ovulacioni ndodh gjithashtu;

  • gjëndër zhvillon por nuk arrijnë madhësinë e kërkuar. Ovulacionit është gjithashtu atje, por testet për hormonet nuk tregojnë anomalitë;

  • gjëndër zhvillon poshtë për të madhësisë, por hendeku nuk ishte aty, nuk është gjëndër e vazhdueshme dominant (dmth ajo vazhdon të ekzistojë pa ovulacionit).


  • Kushti kryesor për restaurimin e suksesshëm të ovulimit - përkufizimi i arsyeve adekuate për shkeljen e saj. Nëse arsyeja nuk është zbuluar dhe korrigjuar, stimulim edhe përsëritur nuk ka gjithmonë të sjellë rezultate.

    Diagnoza shkakton shkelje ovulacionit nuk mund të bazohet vetëm në një analizë të basal Listat temperaturës trupore (nëse Listat dispozicion disa cikle). Diagnoza duhet të jetë gjithëpërfshirës - ekzaminimi mjekësor, analiza hormonale, diagnoza me ultratinguj e zhvillimit folikulare për një numër të cikleve (dhe jo si rezultat i një vizitë të vetme mjeku).