Ndryshimet Shperndare myometrium

Myometrium - indet e muskujve të mitrës është e veshur brenda shtresë e endometrium. Ajo luan një rol të rëndësishëm në lindjen e fëmijës, sepse kontraktimet ritmike të ndihmuar të lëvizur fetusin nëpër kanalin e lindjes.
Këto lëvizje stërvitje së bashku tufa e qelizave të muskujve të butë, të veçanta (qelizat zgjatur gjatë që formojnë pjesën më të madhe të indeve muskulore). Frekuenca dhe forca e kontraktimet në gratë rregullojnë hormonet e estrogjenit, progesterone dhe oxytocin, të cilat janë formuar gjatë periudhave të caktuara të ciklit menstrual dhe gjatë shtatzënisë.

Ndryshimet Shperndare myometrium (Endometrioza) janë formimi mirë tumor, e cila ndodh për shkak të mosfunksionim të qelizave endometrial që provokojnë dhe përhapja atipike e mukozës. Struktura e myometrium është heterogjene përhapur. Kjo diagnozë e tmerrshme se pothuajse çdo rast i tretë i shoqëruar nga shterpësi.
Ndryshimet zakonisht tilla proces difuz karakteristikë (qelizat endometrial rritet në trashësinë e uterusit). Megjithatë, ka raste të formës me gunga, të përqendruara në një fushë (i quajtur myometrium ndryshime diffusely fokale).

Ndryshimet Shperndare myometrium - Shkaqet



 • Ky fenomen mund të shkaktohet nga lindja traumatike, curettage diagnostik i mitrës, abortin, ose ndërhyrje tjetër vnutrymatochnыm. Supozohet se grimcat janë shtrembëruar lëndime të brendshme endometrial japin rritje të sëmundjes.

 • Gjithashtu, shkaku mund të jetë predispozitë gjenetike shkelur zhvilluar hormonet e nevojshme.

 • Ndryshimet më të rëndësishme ende konsiderohet sistemin neuroendocrine, e cila mund të jetë shkaktuar nga stresi të rëndë, kequshqyerja, infeksioneve dhe sëmundjeve të tjera që kanë lindur nën ndikimet e jashtme.



 • Shenjat e ndryshimeve shpërndara myometrium



  Zakonisht simptomat e ndryshimeve shpërndarë myometrium duket menstruacioneve si të dhimbshme, dhimbje në bark gjatë urinimit dhe marrëdhënieve seksuale gjatë ovulacionit. Gjakderdhje të mundshme papritur në mes të periudhave të menstruacioneve. Steriliteti është shenja e parë e subjekteve të tilla.

  Shperndare ndryshon myometrium - trajtim


  Ka dy metoda kryesore të trajtimit:

 • Terapia Hormone (megjithatë, ky trajtim nuk është gjithmonë efektive);

 • kirurgji (nga "djegia" e zonave të prekura).